SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Murat Uygurlu Takım Dünya 2.'si

0
Güncellendi - 2018-11-13 00:56:06
Murat Uygurlu Takım Dünya 2.'si
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı milli karate sporcusu Burak Uygur’un da yer aldığı Türkiye Karate Milli Takımı, dünya ikincisi oldu.

24. Dünya Karate Şampiyonası finalinde İran ile karşılaşan Erkek Kumite Milli Takımı, seriyi 3-2 kaybederek dünya ikinciliği ile organizasyonu noktaladı.

Karatede sezonun en önemli organizasyonu olan 24. Dünya Karate Şampiyonası, 6-11 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlendi. Şampiyonanın kapanış gününde final mücadelesi için tatamiye çıkan son iki yılın Avrupa Şampiyonu Erkek Kumite Milli Takımı, İran’a 3-2 kaybedince ikinci olarak organizasyonu noktaladı.

BURAK UYGUR’UN KAZANMASI YETERLİ OLMADI

Wizink Center’ın ev sahipliği yaptığı şampiyonada 2008 ve 2012’den sonra üçüncü kez finale kalan Erkek Kumite Milli Takımı, zirve mücadelesinde son dünya şampiyonu İran ile karşılaştı.

Alparslan Yamanoğlu, Burak Uygur, Rıdvan Kaptan, Erman Eltemur ve Uğur Aktaş beşiyle tatamiye çıkan ay yıldızlı ekip, 2-0 öne geçtiği seriyi 3-2 kaybetti. Alparslan Yamanoğlu’nun 2-0, Burak Uygur’un da 1-0’lık galibiyetleriyle seride bir anda 2-0 öne geçen milliler, şampiyonluk için ihtiyacı olan galibiyeti bir türlü bulamadı. Rıdvan Kaptan’ın 2-0, Erman Eltemur’un da 4-0’lık yenilgileri sonrası kader adamı olarak tatamide yer alan Uğur Aktaş, Sajad Ganjzadeh karşısında aradığı puanları alamayınca 3-0 kaybetti.

22 yaş ortalamasıyla mücadele eden milliler, beş maçlık seri sonunda 3-2 mağlup olarak şampiyonayı dünya ikinciliği ile noktaladı.

Finale kadar zorlu mücadeleler çıkaran Ay-yıldızlı ekip, Suudi Arabistan (3-0), Peru (2-0), Japonya (3-1), Makedonya (3-1) ve Azerbaycan’ı (14-7) mağlup etmişti.

Erkek Kumite Milli Takımın başarı karnesi:

2008 Japonya – Dünya Şampiyonu

2012 Fransa – Dünya ikincisi

2014 Almanya – Dünya üçüncüsü

2018 İspanya – Dünya ikincisi 

2014 Finlandiya – Avrupa ikincisi

2015 Türkiye – Avrupa şampiyonu

2016 Fransa – Avrupa ikincisi

2017 Türkiye – Avrupa şampiyonu

2018 Sırbistan – Avrupa Şampiyonu.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız