SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Murat'ı Andık..

A- A+ PAYLAŞ

43 yaşında iken vefat eden Gazeteci Murat Alişan Akdağ'ın, ölümünün 1. yıldönümü dolayısıyla mezarı başında bir anma töreni düzenlendi.

ANMA TÖRENİ..
Akdağ için Şehir Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen anma törenine; eşi Nazlı Akdağ, kızları Aybüke ve Yaren, ağabeyleri Rıza ve Mehmet Akdağ, kız kardeşi Hatice Akdağ ve diğer yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, AKP Milletvekili adayı Öznur Çalık, MHP Milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, birçok basın mensubu katıldı.

Gazeteciler Derneği Başkanı Çekin, geçtiğimiz yıl derneğin kongresinde yeniden yönetime seçilen, ancak 1 gün sonra vefat eden Murat Alişan Akdağ'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla toplandıklarını bildirdi ve törene katılanları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Gazeteci Murat Yürekli de, yaptığı konuşmada Murat Alişan Akdağ'ı genç yaşta kaybettiklerini belirtti. Akdağ'ın Malatya'nın sorunlarına duyarlı bir kişi olduğunu belirten Yürekli, kaybından dolayı büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

Daha sonra, merhum Akdağ'ın imam olan ve geçen yıl cenaze namazını da kıldıran ağabeyi Mehmet Akdağ, Kur'an-ı Kerim okudu. Törene katılanlar, aile mensuplarına bir kez daha başsağlığı dileklerini ilettiler.

Radyo Fırat'ın Haber Müdürü, yerel Bakış Gazetesi'nin yazarlarından olan Murat Alişan Akdağ, Ocak 2006'da görme bozukluğu şikayetiyle hastaneye gitmiş, yapılan tetkikler sonucu, beyninde bir kitle olduğu belirlenmişti. Bunun üzerine Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahi Servisi'nde ameliyat edilen Akdağ'ın, bu hastalığının kaynağının Akciğerlerinden beyne sıçrayan kanser olduğu saptanmıştı.

Bir süre Malatya'da, daha sonra da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Akdağ'ın hastalığının ilerlemesinin önüne geçilememiş, son olarak Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde tedavisi sürdürülmüştü.

Durumunun ağırlaşması üzerine eve çıkarılan Akdağ, kısa süre sonra vefat etmişti. Akdağ, şimdi büyüğü 15, küçüğü 7 yaşında olan iki kız çocuk babasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız