SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müsaade Etmeyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il merkezinde, 12 Eylül döneminde asılan Malatyalı ülkücü ile işkencede ölen ülkücünün kardeşleriyle bir basın toplantısı düzenleyen il başkanı Ömer Ekici, konuyu istismar eden AKP yöneticilerine tepki gösterdi.

Ekici yaptığı açıklamada, "Sözlerime başlarken ,Bu akşam idrak edeceğimiz Beraat Kandili’nin hemşerilerimize ve yüce milletimize hayırlara vesile olmasını Cenabı- Allah’tan diliyorum.

Ülkücü hareket vatanın her köşesinde olduğu gibi Malatya’da da, kahraman yiğit, ak alınlı, gönül erlerini işkence hanelerde, idam sehpalarında şehit vermiştir. Sıra arkadaşım, kader arkadaşlarım, can kardeşlerim, Mehmet Kazgan, Cengiz Baktemur, Aydın Demirkol , Hakk’a yürümüştür.

Bu ülkü devlerinin dava arkadaşı, yol arkadaşı olmak, onlarla kader birliği yaparak, beraber mücadele vermenin onurunu taşıyorum.

Bugün, O günleri yaşamadan, o mücadeleleri vermeden, yaş olarak bilmeleri de mümkün olmayan bazı kişiler şehitlerimizin isimlerini birilerinden duymuş olacaklar ki, isimlerini yanlış telaffuz edecek aymazlıkla şehitlerimizin ruhlarını incitmişlerdir.

Bu saygısızlığı lanetle kınıyoruz. Bununla ve kamuoyunda ülkücü şehitler üzerindeki dökülen sahte gözyaşları ile ilgili Malatya’da yaşayan ülkücü şehit rahmetli Mehmet Kazgan’ın kardeşi Hasan Kazgan ,rahmetli Cengiz Baktemur’un abisi Rıza Baktemur açıklama yapacaklardır." dedi.

Daha sonra sözalan Hasan Kazgan ve Rıza Baktemur ise şunları söylediler:

"Son günlerde gerek basın toplantıları yoluyla gerek mitinglerde sık sık ülkücü şehitler üzerinden çirkin politikalar üretilmektedir.

Dün de yine böyle bir çirkin istismarla karşılaştık, 1980 ihtilali sonrası işkence ile şehit edilen;

Abim rahmetli Mehmet Kazgan ve yine ihtilal sonrası idam edilerek şehit edilen rahmetli Cengiz Baktemur’un kardeşi, Rıza Baktemur’la birlikte, yine abimle birlikte işkence ile şehit edilen rahmetli Aydın Demirkol’un ailesi ve yakınlarının İstanbul’da olmasından dolayı onlarla da görüşüyoruz.

Biz burada olan şehit yakınları olarak; ağabeyimizin, kardeşimizin ismini kullanarak ‘’ HAYIR ’’ oyu kullanacak ülkücülerin suçlanmasından dolayı şehit aileleri adına açıklama yapmak zorunda olduğumuzu hissettik; Buradan herkese sesleniyoruz, bu dava uğruna şahadeti seçmiş ülkücü şehitlerimiz üzerinden hiç kimse çirkin siyaset yaparak, kendine siyasi rant sağlayamaz, buna müsaade etmeyeceğiz.

Bizlerin fikirleri alınmadan yapılan bu talihsiz açıklamayı şiddetle reddediyor, nefretle kınıyoruz.Bizler; Türk milliyetçileriyiz, ağabeylerimizin emanetini sonsuza kadar şerefle taşımaya kararlıyız, yüce milletimiz için neyin doğru, neyin hayırlı olduğunu bilecek düşünceye sahibiz. Bu konuda kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yoktur.

Her fırsatta ülkücülere yönelik olarak; eli kanlı, geçmişi karanlık, kafatasçı, faşist gibi aşağılık iftiraları dilinden düşürmeyenlerin, şehidimizin mektubunu tam 30 yıl sonra keşfedip, döktüğü timsah gözyaşlarına da kanmayacak kadar basiret sahibiyiz.

Sadece 8 Yıldır yalan rüzgarı içinde devam ettirdikleri talan, soygun ve ihanetlerinin hesabından kaçmak için yandaş yargı oluşturmaya yönelik anayasa değişikliği teklifini referandumla hayata geçirmek, böylece kendilerini kurtarmak hülyasına ülkücülerin çilesini katık yapmalarına müsamaha göstermeyeceğiz.

Türk milliyetçileri ülkücüler şehit yakınları bu oyunda rol almayacaktır. Vatanı ve milleti bölünmeye götürecek bu zihniyete destek vermeyecektir.

Şiarımız, gözümüz önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen hareketin liderindedir. Hareketin lideri ‘’Hayır’’ diyorsa ülkücüyüm diyen herkesin ‘’ hayır ’’ demesi gerekir. Çünkü liderimiz, ülkenin hayrına olacak hiçbirşeye ‘’hayır’’ demeyeceğine inanıyor, iman ediyoruz.

Hayatının hiçbir anında yanımızda yürümeyen, acımıza, çilemize ortak olmayanlara sesleniyorum:Sizler kendi menfaatlerinizi düşünerek oy verebilirsiniz, biz ülkücüler Türk milliyetçileri ülkenin menfaatlerini düşünerek; 12 Eylül’de ‘’HAYIR’’ oyu kullanacağız.

Mehmet Kazgan ve Cengiz Baktemur bizim ağabeylerimizdir. Ağabeylerimizi bizden iyi kimse tanıyamaz, onların adına bizden başka kimse konuşamaz. Mehmet Kazgan ve Cengiz Baktemur ülkücü düşünceye sahip Türk milliyetçisidir. Ve milliyetçi hareketin birer neferleriydiler.

Onlarla aynı kanı taşıyan bizlerde bu güne kadar bu hareketten ayrılmadık, bu anlayıştan , bu düşünceden vazgeçmedik. Bundan sonra da ayrılmayacağız.

Bu kutlu davayı terk ederek, kendilerine başka yollar çizen, başka sevdalara kapılan, şimdilerde ülkenin başına çuval geçirmeye çalışanlara yardım ve yataklık yapanlara sesleniyoruz:

Şehitlerimizin üzerinden ellerinizi çekin. Bayrak inmesin, ezan susmasın diye zulümlere, işkencelere göğüs geren, canlarını feda eden şehitlerimizin aziz ruhlarını incitmeyin, aziz hatıralarına saygısızlık etmeyin diyor,

Buna müsaade etmeyeceğimizi, kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız