SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müsabakalar Başlayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Liginin 4 Kasım Pazar günü oynanacak olan müsabakalarla başlayacağını duyurdu. 

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Liginde 17 takımın şampiyonluk mücadelesi vereceğini kaydeden Özdemir, 2 grup halinde gerçekleştirilecek olan lig müsabakalarının büyük bir heyecana sahne olacağını belirtti.

Özdemir, ligin ilk haftasında açılış töreni düzenleneceğini de ifade ederek, “Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligimiz 4 Kasım’da başlayacak. Müsabakalar, Malatya’daki mevcut sahalarımız Yeşiltepe, Yeşilyurt, Orduzu Pınarbaşı ve İnönü Üniversitesi sahalarında oynanacak. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Kazasız ve sakatlıksız bir lig olmasını diliyorum. Ligimizde 17 takımımız mücadele edecek. Pazar günü oynanacak müsabakalarla ligimiz başlamış olacak. Ligin çok zevkli ve çekişmeli geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Malatya amatör küme futbol liginde tesis sıkıntısının giderilmesi adına yoğun bir çalışma içerisine girdiklerine dikkat çeken Özdemir, “2011-2012 sezonunda Malatya amatör liginde 780 maç oynandı. Ligde toplam 103 takım mücadele etti. Bu sene takım sayımız daha fazla ve dolayısıyla daha fazla maç oynanacak. Bu anlamda tesis noktasında sıkıntı çekiyoruz. Malatya’da mevcut sahalarla bu işin yürümesi biraz zor görünüyor. Konuyla ilgili olarak Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ı ziyaret ettik. Yeşiltepe’de ikinci stat ile ilgili inşaat çalışmaları son safhaya geldi. Yeşiltepe’de yapılacak stat ve tesisle birlikte sorunumuzda büyük ölçüde giderilmiş olacak. Bütün kasaba ve ilçelerimizde sahalarımız mevcut. Doğanşehir ve Konak’taki sahalarımızın da 2013 yılı yatırım programına alındığını düşünüyoruz. Bu tesislerimiz yapıldığı zaman inanıyoruz ki Malatya’daki takımlarımız daha düzeyli ve daha düzenli bir şekle girecekler. Bunun yanında amatör semt kulüpleri takımlarımızın maddi sorunları bulunuyor. Özellikle malzeme ihtiyaçları var. Bununla ilgili İl Genel Meclisimizle bir görüşme yaptık. İl Genel Meclisi Başkanımız Naci Şavata ile görüştük. Bu sene amatör spor kulüplerine malzeme yardımı için 100 bin TL ödenek ayırdılar” şeklinde konuştu.

Özdemir, U-15 Liginin sona erdiğini de sözlerine ekleyerek, ilerleyen günlerde U-15 Liginde şampiyonun belirleneceğini açıkladı.

Özdemir, “U-19 1. Küme ve U-15 Ligimiz devam ediyordu. Oynanan son müsabakalarla U-15 ligimiz sona erdi. Gruplarında birinci olan takımlarımız çift maç eliminasyon sistemine göre karşılaşacak ve Malatya şampiyonu belirlenecek” diye konuştu.

Malatya 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde ilk hafta programı şöyle; “Yeşiltepe Stadı 10.30 Tecdespor-Adafı Kartalspor. İnönü Üniversitesi Stadı 10.00 Telekomspor-Malatyaspor, 14.00 İpekyolu Belediyespor-Demirspor. Orduzu Pınarbaşı Stadı 14.00 Malatya Fenerspor-Konak Belediyespor. Yeşilyurt İlçe Stadı 12.00 Yeşilyurtspor-Doğanşehir Belediyespor, 14.00 Orduzuspor-Kale Gençler Birliği. Battalgazi İlçe Stadı 12.00 Battalgazi Belediyespor-Darendespor. Balaban Stadı Yeni Balabanspor-Ataköyspor.”

Öte yandan U-15 Ligi oynanan son müsabakalarla sona erdi. A Grubu’nda Malatya Fenerspor, B Grubu’nda ise Sanayispor gruplarını birinci tamamladı. İki takım arasında oynanacak olan 2 karşılaşma sonunda Malatya şampiyonu belirlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız