SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müsamaha Gösterilmeyecek"

A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sona erdi. 14.30'da başlayan toplantı yaklaşık 4 buçuk saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, terör örgütünün ülkenin güven istikrarına zarar vermesine kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilirken, yeni strateji ve yöntemler kullanılarak terörle mücadelede daha etkin ve sonuç alıcı mücadele ortaya konulacağı bildirildi.
 
Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride, terör örgütünün menfur eylemlerine, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en sert şekilde mukabele edileceğinin altının çizildiği belirtilerek, “Daha etkin ve kararlı şekilde sürdürülecek olan terörle mücadelenin demokrasinden ve hukuk devleti anlayışından asla taviz vermeden devam ettirileceği, hayatın olağan akışını olumsuz etkileyecek hiçbir gelişmeye izin verilmeyeceği, devletin tüm kurum ve kuruluşlarının azami uyumu ve koordinasyonuyla daha etkili mücadele stratejilerinin hayata geçirileceği ifade edilmiştir” denildi.
 
Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, terör örgütünün güvenlik görevlilerine, kamu görevlilerine ve sivil halka yönelik gerçekleştirdiği menfur saldırıların ve terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin tüm boyutlarıyla ele alındığı belirtilerek, örgütün hain amaç ve hedeflerine ulaşamayacağı bir kez daha vurgulandı. Terörle mücadelede alınacak ilave önlem ve tedbirlerin değerlendirildiği bildirildi. 
 
MGK bildirisinde, “Demokratik parlamenter sisteme ve hukuk devleti anlayışına inanan her kesimin, bölücü terör örgütünün eylemleriyle arasına mesafe koymasının, insanlık dışı kanlı eylemlere karşı insani bir duyarlılık sergilemesinin, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü yakından ilgilendiren terörle mücadele konusunu ulusal bir mesele olarak görerek daha sorumlu ve duyarlı davranmasının önemi özellikle vurgulanmıştır” ifadelerine yer verildi.
 
Bildiride, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ilkelerinden hiçbir şart altında taviz verilmeyeceğine, halkımızın birlik ve kardeşliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne halel getirecek hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çekilmiştir” denildi.
 
MGK bildirisinde, Suriye'de 5 aydır süren toplumsal olaylarda can kayıplarının artarak sürmesinden duyulan derin endişenin dile getirildiği belirtilerek, “Sivil halka yönelik şiddet ve güç kullanımının derhal durdurulması, dost ve kardeş Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik bir siyasi değişim ve dönüşümün belirli bir takvim çerçevesinde gerçekleştirilmesi ve bu süreçte ifade, siyasi parti örgütlenmesi ve barışçı gösteri tertiplenmesi özgürlüklerinin güvence altına alınması gerektiği bir kez daha vurgulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız