SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müsamaha Göstermesi Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Milletimiz, mazlumun yanında, zalimin karşısında duran Recep Tayip Erdoğan’ın dünde olduğu gibi bugün de, yarın da yanında olacaktır” dedi. 

Milletvekili Çalık, Yaka Mahallesini ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Abuzer Yiğit ve mahallelilerle bir araya gelen Çalık, sorun ve istekleri dinledi.

Ziyarette konuşan Yaka Mahallesi Muhtarı Abuzer Yiğit, "Çok eksikliklerle başladık. Şuan da eksikliklerimiz var. Fakat yapılan baya işlerimiz var. Her şeyden önce alt yapımızın yüzde 97'si yapılmış. Ondan dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ekibine teşekkür ediyorum. Ekmeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şuan için söylüyorum en büyük sorunlardan bir tanesi Malatya’nın içme suyudur. Özellikle mahallenin üst kesimlerinde 24 saatin, 12 saati sürekli su kesintisi oluyor. Vatandaş mağdur. Aziz mübarek gün olduğu için. Yan mahallemize dokuz gündür suları yok. Şuanda 8-9 evimiz mağdur durumda" diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise, Yaka Mahallesi'nin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını ifade ederek, "Muhtarımız bize her zaman tam destek verdi. Bu vermiş olduğunuz destekler, bizim buraya yoğun hizmet getirmemize hep vesile oluyor. Bizim bütün bahaneleri, gerekçeleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yaka’nın en önemli sorunu kanalizasyon sorunuydu. Ve binlerce kere şükürler olsun, kanalizasyon sorununu yüzde 97 oranında çözmüş vaziyetteyiz. Bununla birlikte Yaka’nın asfaltla ilgili önemli sorunları vardı. Asfalt sorununda yüzde 50'ye yakınını çözmüş vaziyetteyiz. Anayol üzerindeki Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı asfaltı da inşallah bir ay içerisinde ana yol üzerinde ki asfaltı yapacağını Başkanımız çok net bir şekilde dile getirdi. Mübarek Ramazan ayı içerisinde sizleri ziyaret ediyoruz. Tüm insanların kafasında şu vardı. AK Parti’den önce seçimden seçime ziyaretler oluyordu. Biz seçimler bittikten sonra 'nasılsınız ziyaretlerini ve bir isteğiniz var mı?' ziyaretlerini yaparak daima dolaştık ve dolaşmaya devam ediyoruz. Malatya Büyükşehir oldu. Sizlerde Yeşilyurt sınırları içerisindesiniz. Belediye’de görev yapan arkadaşlarda burada onlarda yapılması gerekenleri ve eksikliklerin notlarını alacaklar. Ve yapılması gerekenleri yerine getirecekler. Özellikle muhtarımın belirtmiş olduğu içme suyu sorununu büyükşehir belediyemiz ile konuştuk, onlarda yakından takip edecekler. Yine özellikle imara açılması ile ilgili talepleriniz ise burası tarımsal alan olması nedeniyle sizin mevcut tarım alanların yola gitmesi nedeniyle imar planı yapılması ve tarımsal alandan çıkarılması buradaki köylerimizi rahatsız edecek. Bununla ilgili Sayın Başkanımız Hacı Uğur Polat ile konuşacağız. İmarla ilgili büyükşehir ile birlikte ortak bir çalışma yapsınlar. Nasıl yapabiliriz imarsız bir alan olmaması lazım. İmar olmayınca buraya doğalgaz gelmiyor. Diğer hizmetler gelmiyor. Aksayan hizmetlerimiz var. Onun için Yaka’nın çözülmesi gereken en önemli sorunu imarla ilgili olan sorundur. Bununla ilgili Yaka’da bulunan köylerimizin de biraz daha müsamaha göstermesi lazım. İmar çalışmaları yapıldığı anda gereken müsamahanın gösterilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Çalık, "10 Ağustos’ta çok önemli bir seçimimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ilk kez halkın oyuyla Çankaya Köşküne bir Cumhurbaşkanı seçilecek. Şimdiye kadar Cumhuriyetin ilanı, TBMM’nin açılması ve tüm Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep parlamento seçti. Ama şimdi ilk kez milletin kendi iradesi sandıkta gösterecek. Kimi istediğini çok net gösterecek. Biz sizlerden şimdiye kadar hep tam destek aldık. Bu yüzden bu mevzuyu hiç açmıyorum. Ben biliyorum ki, Yaka Mahallesi halkın yanında, milletin yanında, mazlumun yanında, zalimin karşısında duran Recep Tayip Erdoğan’ın dünde olduğu gibi bugün de, yarın da yanında olacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız