SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müşerref Türkiye'ye Kaçtı' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda yaptıkları görüşmenin içeriği, kamuoyuna hiç açıklanmadı.

Ancak üzerinden zaman geçmesine rağmen, bu görüşme konusundaki spekülasyonlar hala sürüyor. Hatta görüşmeye katılan tarafları o kadar incitici spekülasyonlar yapılıyor ki, yazılıp çizilenler hakkında ceza ve tazminat davaları bile açılıyor.

Türkiye tarihine “Dolmabahçe görüşmesi” olarak geçen ve çok tartışılan bu görüşmenin bir benzeri de önceki gece Pakistan’da yaşandı. Pakistan’ın Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ile Genelkurmay Başkanı General Ashfaq Pervez Kayani Pakistan Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelip, yaklaşık üç saat görüştüler.

Görüşme, önceden planlanmamıştı; Çarşamba akşamı için tek plan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Pakistan üst düzey bürokrasisinin katılacağı, Pencap eski Valisi Halid Makbul’un görevinden ayrılışı nedeniyle gerçekleşecek bir resmi yemekte. Cumhurbaşkanı Müşerref’in evsahipliğindeki yemeğe, Genelkurmay Başkanı Kayani, Başbakan Syed Yusuf Raza Gilani, ordu komutanları, valiler ve bazı bakanlar da davetliydi. Ancak Müşerref yemek sonrasında beklenmedik şekilde, Genelkurmay Başkanı ile yaklaşık üç saat süren, baş başa bir görüşme yaptı.

İçeriği açıklanmayan bu üç saatlik görüşmenin gerçekleştiği basına sızınca da, ülke karıştı. Görüşmenin, Pakistan’da yapılan son seçimleri izledikleri Müşerref aleyhindeki politikalar ile kazanan ve hükümetin büyük ortağı olan Pakistan Halk Partisi eş başkanı Asif Ali Zardari’nin, Müşerrefe yaptığı “çekil” çağrısından sonra gerçekleşmesinin, paniğe neden olduğu ifade ediliyor.

Hükümetin küçük ortağı Pakistan Müslüman Birliği Partisi’nin lideri Navaz Şerif de, yine Çarşamba günü yaptığı açıklamada Müşerref hakkında “ülkede kargaşa çıkarmak” suçlamasıyla dava açılabileceğini söylemişti.

Bu gelişmeler üzerine, Genelkurmay Başkanı’nın beklenmedik şekilde Müşerref ile bir araya gelmesi, Pakistan’ın karışmasına neden oldu.

BORSA DÜŞTÜ, “MÜŞERREF TÜRKİYE’YE KAÇTI” SÖYLENTİSİ YAYILDI

Görüşmenin ertesi günü olan Perşembe sabahı, Karaçi borsası güne 500 puanlık düşüşle başladı. Ülkenin her kesiminde, “Müşerref ülkeden ayrıldı, Türkiye’ye kaçtı” söylentileri yayıldı.

Pakistan’da İngilizce yayınlanan Dawn gazetesinin haberine göre, halkı “Müşerref istifa etti mi?” ya da “görüşmeden sonra gece gizlice

Türkiye’ye kaçtı mı?” sorularını sormak için, ülkedeki tüm medya organlarının telefonlarını kilitledi.

SENATO BAŞKANI, GEZİSİNİ YARIDA KESTİ

Söylentiler o kadar yayıldı ki, NATO parlamenterler asamblesi toplantısına davetli olarak katılan Pakistan Senatosu Başkanı Muhammadmian Soomro bile, yurtdışı ziyaretini yarıda kesti. Berlin’deki toplantıdan önümüzdeki hafta dönmesi beklenirken, Soomro apar topar Pakistan’a döndü.

MÜŞERREF AÇIKLAMA YAPTI: “RUTİN GÖRÜŞMEYDİ…”

Söylentilerin yayılması ve Pakistan’da panik havasının hakim olması üzerine Müşerref açıklama yaparak, Genelkurmay Başkanı ile görüşmesinin “rutin bir görüşme olduğunu” bildirdi.

Müşerref adına açıklama yapan Pakistan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Müşerref’in geçen hafta Genelkurmay Başkanı Kayani ile zaten “altı kez görüştüğünü” bildirdi. Müşerref açıklamasında, “bu söylentilerin nedeni ülkede istikrarsızlık yaratmak ve ordu ile Cumhurbaşkanı’nın arasında görüş ayrılıkları bulunduğu izlenimini yaratmaktır. Ordu ile Cumhurbaşkanı arasında görüş ayrılıkları yoktur” dedi.

Söylentiler nedeniyle ortaya çıkan paniğin de biran önce sona ermesini isteyen Müşerref, “bu söylentileri yayanlar, Pakistan’ın çıkarlarına hiztmet etmiyorlar. Bu sorumsuzca söylentilerle, ülke ekonomisinin milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldular” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız