SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD da Kongre Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi 14. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

MÜSİAD Malatya Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile iş adamları katıldı.

Olağan Genel Kurul, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Enes Çetin'in Kuran okumasının ardından, MÜSİAD'ın tanıtım filmi yayınlandı.

Genel Kurulda bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, AKP Hükümeti olarak Türkiye'nin önünü açmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Koca, önceki dönemlerde düşman mertebesine gelinen ülkelerle vizelerin kaldırıldığını kaydederek, "Ulusal anlamda Türkiye'yi iyileştirme ve önünü açma adına AK Parti Hükümeti olarak güzel çalışmalar yapıyoruz. İlişkilerimizin önceki dönemlerde düşman mertebesine geldiğimiz ülkelerle vizeleri kaldırıyoruz. Bu ticaret adına büyük bir önem teşkil ediyor. Bir yargı reformu ve ülkenin önünü açacak yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç var. Önümüzdeki engelleri herkes görüyor. Muhalefetin anlaşmama gibi tavırları var. Ancak bu tür faydalı girişimleri önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz" dedi.

Koca, bir de müjde vererek, "Çevre ve Orman Bakanımızla milletvekillerimiz bir görüşme yaptı. Battalgazi ilçesinin sulama problemini barajdan su pompalayarak çözme projesine Bakanımız sıcak baktı. Bunun için 4 milyon TL'lik bir bütçe ayrılacak. Buradan da bunun müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, yaptığı konuşmada, "2008 yılında yaşanan bir kriz vardı ancak ülkemiz krize rağmen IMF'den destek almadan, kendi iç unsurlarıyla krizden en az zararla 2010 yılına ulaştı. İnşallah bu yıl toparlanma, 2011 yılı da büyüme yılı olacak" ifadesine yer verdi.

Mumcu, MÜSİAD'ın kurulduğu günden bu yana ülkede bir olgu olduğunu kaydederek, "Gerek ekonomik gerekse akademik çalışmalarıyla birçok dernekten farklılık oluşturarak, ülkemizde ekonomik hayatın dışında sosyal hayata da yaptıklarıyla ülkemiz tarihinde yerini almış ender kuruluşlarımızdan oldunuz. Malatya'da da sadece ekonomik değil her açıdan farklı bir perspektif getirip, Malatya'ya ne katabiliriz? Diye çalışıyorsunuz. Ben bundan sonraki çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, "Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler krizden daha çok etkilendi. Yüzde 6'lara yakın küçülme yaşadık. 2010'da yüzde 3,5 büyüme hedefleniyor. Yeni pazarlara, yeni ihracat yerlerine ve iş birliğine ihtiyaç var. Ancak bir ülkede güçlü bir ekonomiyi sağlayabilmek için güçlü bir demokrasiye ihtiyaç var. Ülkede yaşananları görüyoruz. Bu kafayla ekonomiyi büyütmek mümkün değildir. Güçlü bir ekonomi ve kaliteli bir demokrasiden ülke olarak ödün vermemeliyiz" dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ise, 24 Ocak 2009 yılında göreve tevdi edildiklerini belirterek, "2009 yılı dünyada son yüzyılın ikinci en büyük krizi olarak kayıtlara geçti. Kriz finansal kökenli olsa da sonuçları itibariyle reel sektör daha fazla etkilendi. Dünya üretim ve ticareti keskin bir şekilde düşerken 30 milyon kişide işini kaybetti. Krizin etkilerini 2009 yılında Türkiye ekonomisinin ilk dokuz ayında yüzde 8,4 oranında küçülmesi, işsizliğin yüzde 13,4 oranında yükselmesi ve ihracatın yüzde 27 düşmesini birkaç sebebe bağlı olarak özetleyebiliriz. Krizin başlangıcı ile birlikte ülkemizde bazı çevreler krizden medet umarcasına piyasaları panik havasına sokarak bir güvensizlik ortamının oluşmasına neden olmuşlardır. Bu ortama bağlı olarak tüketim azaldı. Bunun sonucu olarak, üretim azalarak, yatırımlar durmuş ve istihdam kaybı yaşanmıştır. Özellikle 2008'in son çeyreği ve 2009'un ilk yarısında bankaların 2001'deki kriz tecrübesi nedeni ile paniğe kapılarak, finans musluklarını adeta kapatması bu şekilde hem kişileri hem de firmaları zor durumda bırakmaları, finansman maliyetlerini yükseltmeleri reel sektörde büyük bir sıkıntı yaşatmıştır. 2010 yılı itibariyle yüzde 3,5 büyüyeceği MÜSİAD Genel Merkezimiz ve çeşitli derecelendirme kuruluşları ittifak etmişlerdir. Türkiye'nin 20 aydır IMF'ye gitmeden ve dış finansman desteği olmadan krizi atlatması da oldukça büyük başarı olduğunu not etmek lazımdır. Türkiye'nin kredibilitesinin artmasının sadece IMF ile standbay anlaşmasının yapılması şartına bağlayan birçok kesime rağmen gelinen noktada 55 ülkenin kredi notu düşürülürken, 13 ülkenin kredi notunun yükseldiği ve Türkiye'nin de bu 13 ülkeden biri olduğunu belirtmekte yarar var. Aynı zamanda Türkiye, kredi notu iki basamak yükselten tek ülke olmuştur. Dolayısıyla 2010 yılı için Türkiye'ye yönelik yurtdışından yatırım akışlarının hızlanacağını beklemekteyiz" dedi.

Şahin, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'nın hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, "2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almamıza vesile olacak, ülkemizin hızla ilerlemesinin önünü açacak, siyasi çekişmeleri önleyerek, yargı reformu, kamu yönetimi reformu, eğitim reformu ile sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'nın bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu Anayasa da; başörtüsü gibi, demokratik hakların kullanımı gibi kamusal alanda eşit faydalanma hakkı gibi konularda kuşatıcı, tatmin edici bir değişiklik getirmesini beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Üzerinde durulması gereken diğer bir konu Ergenekon ismiyle gündeme gelen temiz eller girişimidir. Bu davanın, hukuk çerçevesinde sonuna kadar giderek tamamlanması için herkesin ve her kurumun üzerine düşen mesuliyeti yerine getirmesi şarttır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde 41 üye oy kullandı. Üyelerin tamamının oyunu alan MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin tekrar göreve seçildi.

Yönetim listesi şöyle oluştu, Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Başkan Namık Şahin, Üyeler; Ergin Erdemir, Ahmet İlhan, Ali Anşin, Murat Tokmak, Hüseyin Kalan, Nazım Akkaya, İsmail Uruç, Mehmet Balin ve Hüseyin Pektaş.

TERZİLER ODASI'NDA..
Öte yandan Malatya Terziler ve Gömlekçiler Odası'nda Mehmet Barut, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa getirildi.

Esnaf Sarayı'nda yapılan ve ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek'in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula ESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odaları başkanları ile oda üyeleri katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimde eski başkan Mehmet Barut, yeniden başkan seçilirken, yönetim kuruluna ise Cumali Savaş, Yaşar Arı, Ergun Mutlu, Mecit Fırat, Cemal Efe ve Ramazan Orak getirildi. Denetim Kurulu'na da Suavi Çiçek, Aysel Gökçe ve Zübeyde Özdil seçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız