SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD Dost Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:36
MÜSİAD Dost Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından aylık olarak gerçekleştirilen Dost Meclisi toplantılarından ‘Kasım Ayı Dost Meclisi Toplantısı’ MÜSİAD binasında geniş katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya’nın en büyük sorunlarından olan İşsizlik,İstihdam konularında tespitlerde bulundu.Milletvekili Öz ,mevcut durum değerlendirmesinde,Malatya Potansiyelini değerlendirerek, yeni yatırımcıların Malatya ve bölgemize kazandırılması,işsizliğin azaltılması konularında Sanayici, İşadamı, Kamu Kurum Kuruluşları ve Üniversitelerin rolünün, işin kilit noktası olduğunu,bir çok araştırma raporları ve toplantılar gerçekleştirildiğini ama ,sonuca varma noktasında ,somut öneriler ortaya koyma açısından zayıf kalındığının altını çizdi. Bunun önüne geçmek için ciddi ve tutarlı çalışmaların yapılması ve ortaya konmasının sonucunda, ilimizin kabuğunu kırabilecek güçte olduğunu belirten Öz , Malatya ekonomisinin Türkiye’nin ilk 10 ekonomisinden biri yapmak için her türlü önyargıdan uzaklaşarak, kendimizi değil işimizi ciddiye alarak, birlik ve beraberlik içerisinde bu şehrin kalkınmasına herkesin katkı verebileceğini gerektiğini ifade etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin ise , aylık periyotlarda gerçekleştirilen, istişare ve bilgilendirme amaçlı Dost Meclisi toplantılarının bu ayki toplantısına AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz’ü davet ettiklerini ifade ederek,sanayici ve işadamları ve katılımcı konuklara Malatya’nın sorunları ve çözüm önerileri konusunda istişare ettiklerini ifade etti.MÜSİAD Aylık gerçekleştirilen toplantılarda dile getirilen sorunların raporlaştırıldığını ifade eden Başkan Balin,üyelerin sektörel sorunlarına karşı projeler ürettiklerini, bu kapsamda , 2013 yılı içerisinde, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Tarım ve Gıda Sektör Kurulu İstişare Toplantısı,Malatya Belediyesi ve Birim Müdürlerinin katılımlarıyla İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı, KOSGEB ,TSE,Malatya Belediyesi İmar İşleri ,Aksa Doğalgaz ,Yakınca Meslek Yüksekokulu ,İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fırat Elektrik A.Ş ile Makine Sektörü Genişletilmiş istişare toplantıları yaptıklarını dile getirerek ,Malatya Ekonomisine yöne veren sanayici ve işadamlarımızın Sektörel gelişimlerine katkıda bulunduklarını belirtti.

Daha sonra soru cevap kısmında,Milletvekili Öz Katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi. Program sonunda milletvekili Faruk Öz’e MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin tarafından ,plaket takdim edildi.

Dost Meclisi’ne, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Yılmaz,KOSGEB Merkezi Müdürü Murat Seki,MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Alıcı ,İnönü Üniversitesi Makine Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suat Canbazoğlu, İş-Kur İl Müdürü Vahap Toman,Vergi Denetim Kurulu Malatya Grup Başkanı Mahmut Polat ,Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Mehmet Selim Goral, Fırat Kalkınma Ajans (FKA) Genel Sekreter Vekili Serdar Bayral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri irfan Kaya, Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli,Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız