SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD İstişare Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, üyeler arası istişare toplantısında dört aylık faaliyet raporu değerlendirmesinin yanı sıra erken seçim de konuşuldu.

MÜSİAD Malatya Şubesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen üyeler, dört aylık faaliyet raporu ardından erken seçim gündemi konuşuldu. Şube Başkanı Sabri Akın, 2007 yılı faaliyet raporunu açıklayarak çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde çalıştığını ve aktif bir kadro ile bir çok ciddi projelere imza tığını ifade eden Akın, "İşçi-işveren nitelik artırma" başlıklı Avrupa Birliği destekli projemiz Malatya'da birinci seçilmiş olup
eğitim seminerleri vermeye devam etmekteyiz. Söz konusu projenin hedefi, işsizlik oranında düşüş sağlamak ve işletmelerin teknik kapasitelerini yükselterek daha verimli çalışmaya ve üretim kapasitelerini arttırarak, büyümeye başlamasını sağlamaktır. Bu doğrultuda eğitim programı hazırlanmıştır. Hazırlanmış olan eğitim programımız 10 ay boyunca devam edecektir.10 ay boyunca verilecek olan eğitimlerde, hedef kalifiye eleman ve profesyonel yönetici yetiştirmektir" dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Sabri Akın, ülkedeki son siyesi gelişmeler ile ilgili bir değerlendirme yaparak 2000 Kasım ve 2001 Şubat krizlerinin ülkemize ve halkımıza çıkardığı ağır faturayı kimsenin unutmaması gerektiğini hatırlatarak, "Siyasi istikrarın tıkandığı bu aşamada erken seçimin mümkün olan en kısa sürede yapılması önemli bir çıkış noktası olacaktır. Türkiye'nin ihtiyacı olan ve layık olduğu şey; özde demokrasi, özde hukuk devleti, özde istikrar ve özde ekonomik gelişmedir" şeklinde konuştu.

Akın daha sonra şöyle konuştu:

"Siyasi istikrarın tıkandığı bu aşamada genel seçimin mümkün olan en kısa sürede yapılması önemli bir çıkış noktası olacaktır. Demokrasiyi güçlendirmek, parlamentoda tecelli eden millet iradesini yenilemek, bugünkü tıkanıklığı aşmak, ekonomiye muhtemel olumsuz etkileri bertaraf edebilmek için mümkün olan en erken tarihte genel seçimler yapılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da, Cumhurbaşkanının 2 turlu seçim ile halk tarafından seçilmesini ve bu konuda iktidar ile muhalefet partilerinin uzlaşmasını destekliyoruz. İş dünyası olarak beklentimiz; ülkemizdeki istikrar sürecinin, ekonomik kazanımların; ülkemizin dış dünyadaki itibarının kısır siyasi çekişmeler ve küçük hesaplarla heba edilmemesidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan ve layık olduğu şey özde demokrasi, özde hukuk devleti, özde istikrar ve özde ekonomik gelişmedir".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız