SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD Sertifika Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:40:34
MÜSİAD Sertifika Verdi
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 330 kursiyere sertifikaları verildi. 

MÜSİAD Şubesinin salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ile birlikte kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile çok sayıda davetli ve kursiyerler katıldılar.

Törenin açılışında konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, son iki ay içerisinde 330 kursiyere girişimcilik kursu verdiklerini belirterek, “MÜSİAD olarak amacımız sadece sanayici ve işadamlarını bir araya getirerek Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak değil, sosyal ve siyasi projelerde yaptık” dedi.

KOSGEB Müdürü Murat Seki, “2010 ile 2013 yılları arasında Uygulamalı girişimcilik Programlarında Malatya’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüğümüz eğitim projelerinde toplam 3 bin 375 girişimcimiz katıldı ve bunlardan 300 tanesi kendi işyerini kurdu. Kendi işyerini kuranlara şimdiye kadar vermiş olduğumuz hibe desteğin 5 milyon TL’yi bulmuştur” şeklinde bilgi verdi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, girişimciliğin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde KOSGEB ile birlikte 5 milyon Euro hibe kredisizi ile kurdukları r İŞGEM’in Mayıs ayında hizmete gireceğini belirtti. Erkoç, “5 milyon Euro’luk projeyi Malatya’ya kazandırdık, İŞGEM’de 37 tane işlik bulunuyor ve şirketi kurduk. Mayıs ayında burası hizmete girecek, Düşüncesi olan ve özellikle ülkeyi kalkındıracak fikirleri olan genç kardeşlerimize arzu ederlerse buradaki 37 işlikleri tahsis ederiz. Türkiye artık emek yoğun işten kurtulup, yani alın teri yerine akıl terini ortaya çıkartmalıyız. Türkiye’nin teknolojik ürünlere yönelmesi gerekiyor” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Mutlaka araştırmaya çok önem vermemiz gerekiyor, teknolojiyi kullanmamız ve teknolojiyi satmamız gerekiyor. Bunun temelinde üretim olmadan üst aşamaya geçmeniz mümkün değil. Ülkemiz ve toplumumuz için her zaman büyük düşünmemiz gerekiyor. Bunun için her zaman imkanlarla değil, bu düşüncenin olması bile insanda aslında en büyük sermayedir. Buna inanmışsanız, kesinlikle en büyük sermaye budur. Sizde o yapı yoksa sizin sermayeniz maddi olarak ne kadar yüklü olursa olsun onun geleceğinin olmayacağı aşikardır” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran ise girimcilik kursuna katılan bayanların olmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Sermaye bulma noktasında sıkıntı yaşarsanız da yılmayın” dedi.

Törende protokol üyelerince kursiyerlere belgeleri verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız