SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD Toplantısının Sonuç Bildirisi..

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Malatya Şube Başkanı Ahmet Çakır, 12-14 Ağustos 2005 tarihleri arasında Malatya'da düzenlenen MÜİSAD GİK toplantısı sonuç bildirgesini açıkladı. Çakır, "Huzur ve istikrarın yatırımları cezp edeceği konusunda ortak kanaat oluştu" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, 28 MÜSİAD Şube Başkanı ve 110 MÜSİAD üyesi işadamının katılımı ile gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına evsahipliği yaptıklarını MÜSİAD Malatya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında dile getiren Malatya Şube Başkanı Ahmet Çakır, " Bu toplantıda, Türkiye'nin ekonomik nabzını tutma imkanımız oldu. Ortak kanaat ise huzur ve istikrar ortamının yatırımları cezp edeceği yönündedir. Türkiye'nin gösterdiği performans ve ihracat artışı da bunun bir kanıtıdır" şeklinde konuştu.

Çakır, şöyle dedi:

"Bölge de sektörel teşviklere ihtiyaç vardır. Bu nedenle yapılan teşvik yasası ihtiyaçları tam anlamı ile karşılayamamaktadır. Bölgesel özellik itibari ile başta tarım ve hayvancılık olmak üzere madencilik ve iç turizmi canlandırmaya yönelik çalışmalar da gündeme alınmalı ve projeler hayata geçirilmelidir. Konfeksiyon sektörü, Türkiye'nin Batı bölümlerinde sıkıntı ve darboğazdadır. Onların buralara açılımı sağlanarak istihdam yaratılabilir. İşsizlik, ekonomik rahatlık bir çok yanlış yönelmenin de önünü kesecektir.

Ülkemizde son yıllarda düşük enflasyon ortamına girilmesiyle birlikte rekabet önem kazanmaya başlamıştır. Artık sadece fiyat savaşları değil, fiyatla birlikte kalite ve satış sonrası savaşları bir paket halinde rekabet ögesi olarak ortaya çıkmıştır. Artık tekli politikalar değil, çoklu paket politikalar geçerlidir. Firmaların markası, ürünlerin imajı ve buna dayalı psikolojik faktörler rekabette kendisini daha fazla hissettirir olmuştur"şeklinde belirtti.

"KOBİ'LER İÇİN YAPISAL DÖNÜŞÜM REÇETESİ UYGULAMALI"
Rekabet ve büyüme stratejilerinin KOBİ'ler için çok önemli olduğunu vurgulayan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı, " Ekonomide makro göstergelerde birtakım olumlu gelişmeler yaşanırken, mikro ekonomi seviyesinde küçük işletmelerin yapısal dönüşüm sürecinde zorlandıkları gözlenmektedir. Zira, bazı KOBİ'ler piyasalardaki rekabet, teknoloji ve trendleri zamanında göremiyor ve etkili tedbirler alamıyorlar. Unutmamalı ki ekonominin yeni dinamiklerini göremeyen bu rekabet ortamında ayakta kalamaz. KOBİ'ler bir ülkenin sanayi ve iş hayatının temel öğesini oluşturmaktadır"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız