SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'a TSO ve ESOB Ziyareti

0
Güncellendi - 2017-03-07 00:32:57
MÜSİAD'a TSO ve ESOB Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Olağanüstü genel kurulda yeniden işbaşına gelen Hüseyin Kalan başkanlığındaki Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi yönetimi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerince ziyaret edildi.

ESOB'DAN ZİYARET..

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ve oda başkanları MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Hüseyin Kalan ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

MESOB Başkanı Şevket Keskin,  “Malatya’da esnaf ve sanatkar kesimi başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odamız, MÜSİAD’ın ve bütün sivil toplum örgütlerinin Malatya için el birliği yapıp, Malatya için yapılacak çalışmalarda bir birine destek olmalı. Ticaret ve Sanayi Odası ile MÜSİAD bunların başında geliyor. İşadamlarımız istihdamda önemli katkı sunuyorlar. MÜSİAD yönetimi de bu kurumun içinde yıllardır bulunuyorlar ve Malatya’nın ve kurumlarını yabancı değiller. İyi bir diyalog içinde birlik ve beraberlik içinde Malatya’nın sorunlarını hep birlikte ortak akılla çözmeye çalışacağız. Malatya’nın sorunlarının gerekli yerlere ulaştırılmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye aktarılmasında birlikte hareket edeceğiz. Sayın Tüfenkci’ye sorun ve talepleri çok rahat olarak aktarıyoruz.” dedi.

Keskin, Malatya’da en önemli sorunların başında kayısı ile ilgili konuların olduğunu belirterek,  “Bir çorcuğu büyütür gibi kayısıyı büyütüyoruz. Bunun emeğini almamız, özelliklede üreticimizin emeğini alması lazım, tüketicinin daha rahat yemesi lazım. Valilik, Büyükşehir,  Ticaret ve Sanayi Odası, bütün sivil toplum kuruluşları kayısının hak ettiği yere gelmesi için çalışmada bulunmalıyız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’de bu konunun üzerinde çok duruyor.” diye konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Hüseyin Kalan ziyaret için teşekkür ederek;  “ Kayısı 70-75 bin insanımızın emeğinin olduğu bir üründür. Dünyada yüzde 80’ini Malatya üretiyor. Yönetim Kurulumuzda kayısıcılarımızda bulunmakta. Kayısı kilogram olarak, farklı ürün olarak, sanayi ürünü olarak daha fazla bir ürün kategorisinde dünyaya sunumunda emeğimizin olacağına kanaatimiz tamdır.” diyerek, bu konuda yapılacak çalışmalara katkı sunacaklarını ifade etti.

ESKKK Başkanı Ali Evren’de  “Malatya’da birlik ve beraberlik içinde Malatya’ya hizmet edeceğiz, esnaf ve sanatkara hizmet edeceğiz, var gücümüzle elimizi taşın altına koyacağız.” diyerek; MÜSİAD yöne yönetimine başarılar diledi.

TSO'NUN ZİYARETİ..

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD’ın 19. Genel Kurulunun ardından Malatya Şube Başkanlığına seçilen Hüseyin Kalan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimlerin Malatya’ya ve MÜSİAD’a hayırlı olmasını temenni etti. MÜSİAD Malatya Şube Başkanı ve yönetimine hayırlı olsun temennilerini ileten MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, MÜSİAD’ın Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu kaydetti. Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için üretmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Başkan Erkoç, “15 Temmuz’da ve sonraki süreçte gördük ki bu ülkenin üretmekten başka şansı yok. 15 Temmuz’da içerideki ve dışarıdaki hainler darbeden öte ülkeyi bölmek, parçalamak ve kardeş kanı akıtmak istediler ama Allah bu musibetin önüne bir set çekti . 15 Temmuz’da bu millet vatanın bölünmez bütünlüğü ve milli iradeye sahiplik noktasında kararını ortaya koydu. Allah bir daha böyle günler bize yaşatmasın. Bundan sonra bizim de iş dünyası olarak üzerimize düşen ciddi görevler var. Bu görevlerin başında üretim ve istihdam geliyor. Bunları başardığımız zaman bölgede söz sahibi olma şansımız daha yukarılara çıkacak. Biz de Malatya’da MÜSİAD ile birlikte bu yönde çalışacağız" diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    müsiadın elazıglıların elinden alındığına çok sevidim şimdi elazığlılar ticaret odası başkanlığına oynuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • H. Hakan Doğan (7 yıl önce)
    Allah yeni yönetimi hayırlı uğurlu etsin. Başarılar dilerim. Yalnız ziyaretçi kardeşlerimiz için bir eleştirim olacak ziyarete gelen başkanlarımız ve yanlarındakilerin bir çoğu son 10 senedir hatta kimisi daha uzun süredir aynı koltuktalar. İşleri rast giitsin ama artık değişim zamanı gelmedi mi Malatyamıza daha heyacanlı daha genç ve ufku açık kadrolar gerekli değil mi? bu vesileyle hatırlayalım
    0
    0
    Yanıtla