SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'da Başkan Balin

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:18:16
MÜSİAD'da Başkan Balin
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'nin olağan genel kurul toplantısı dernek binasında yapıldı ve yeni yönetim Mehmet Balin başkanlığında oluşturuldu.

MÜSİAD Malatya Şubesi’nde gerçekleştirilen olağan genel kurula MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Malatya Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Hasan Atay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, MÜSİAD üyeleri ile davetliler katıldı.

MÜSİAD genel başkanı Nail Olpak, Türkiye ekonomisi ve işletmelerin beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Firmaların iki temel problemlerinin bulunduğuna dikkat çeken Olpak, “İki temel noktada sorunların devam ettiğini görüyoruz. Bunlardan birincisi kurumsallaşma. Kurumsallaşma eksikliği, firmalarımızın en temel problemlerinden birisi. İkincisi ise finansmana erişim. Finansmana erişimde Türkiye’nin bundan sonraki süreçte kar payı ya da faiz oranları tartışması kısır döngüsünden kurtularak, yeni bir finansman modelini tartışması gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle küçük ve orta boyutlu işletmeleri çok fazla etkileyen bir unsur var. Büyüyebilmeniz için yeterli sermaye birikimine sahip olmanız lazım. Türkiye maalesef bugün itibariyle bakıldığında o yeterli sermaye birikimine, özellikle bu işletmeler açısından yeterli değil. Peki, ne yapacaksınız? Boş kaynak bulacaksınız. Bununda yolu eşinizden, dostunuzdan bulma dönemi geride kaldığı için krediye ulaşmaktan geçiyor. Diyoruz ki, bankalarımız posta memurluğu görevinden çıkıp, sadece ve sadece teminata kredi veren noktadan ayrılarak, elbette makul teminatları bizlerden istesinler; ancak doğru projeye de kredi verecek sisteme geçmeye başlasınlar” şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisine ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Olpak, Türkiye’nin 2012 yılı ekonomik büyümesini yüzde 2,8 ila 3 arasında kapatmasını beklediklerini kaydetti. Olpak, enflasyonun yüzde 6,16 ile 2012 yılını kapattığına işaret ederek, “Bundan sonraki süreçte daha da baskıya alınacaktır. 2013 yıllının enflasyonu yüzde 6’nın altında bir yerde gerçekleşecek gibi görünüyor. Cari açık da 2011’de 77 milyar dolar ile kapattık. 2012 yıllı cari açığı 45 milyar dolar civarında. Muhtemeldir ki, 59 milyar doların altında gerçekleşecek. Bu üç önemli kazanımla 2013 yıllına giriyoruz, inşallah bu kazanımları elimizde tutmak kaydıyla aksayan yönleri düzelterek, bu konuda üzerimize düşenleri yapmamız ve varsa yapılması gerekenleri çalışarak gayret edeceğiz” diye konuştu.

Genel kurulda bir konuşma yapan eski başkan Namık Şahin, "Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda görev yapmış biri olarak ‘’Görev İstenmez Verilir Düsturuyla’’ hareket ederek verilen her bir görevi, en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdim. MÜSİAD Malatya şubesi başkanlığı süresince de, yönetim kurulumuz ve üyelerimizin destekleri ile MÜSİAD çıtasını her geçen gün biraz daha yükseltmek, bölgede etkin bir sivil toplum kuruluşu haline getirmek ilk önceliğimiz ve  amacımız oldu. Hamdolsun bugüne kadar olan çalışmalarımız derneğimizin etkinliğini artırarak, bölgede etkin bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda adımlarını daha da güçlendirmiştir."dedi.

MÜSİAD'ın yeni başkanı Mehmet Balin de, "Bu bağlamda yeni dönemde ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın öncelikli hedefi kendi içimizdeki birlik ve beraberliği daha güçlü kılmaktır. Sağladığımız bu birlik ve beraberlik ruhu ile üyelerimiz arasındaki dayanışmayı sağlamak,sevgiyi arttırmak, maddi ve manevi yönden gelişmesine katkı sağlamak olacaktır.Üye memnuniyetini arttırıcı faaliyetlerde bulunmak ve sürekli üyelerimizin ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik projeler gerçekleştirmek olacaktır.

Malatya Müsiad olarak Ülkenin makro hedeflerine katkı yapacak Malatya ölçeğinde mikro hedeflere ulaşmak için gerekli tüm sinerjik çalışmaların içinde olacağımızı,Malatya’nın geleceği ile ilgili çalışmalar yapan tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak Malatya’nın 2023 hedeflerine ulaşmasında en üst düzeyde katkı sağlayacağımızı özellikle belirtmek isterim."diye konuştu.

Genel kurulda MÜSİAD Malatya Şubesi'nin yeni yönetimi şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler 

Mehmet Balin –Başkan

Abdullah Öngenli 

Ergin Erdemir

Hasan Kundaktepe

Hüseyin Apak

Hüseyin Kalan

İsmail Uruç

Kasım Altunkaya

Nazım Akkaya

Murat Tokmak

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Özcan Çetin

Nejdet Seçilmiş

Hüseyin Pektaş

Mustafa Kaya

Yasin Eroğlu 

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

Mecit Kaynar

Şaban Algül

Yunus Akçin

Yedek Üyeler Yedek Üyeler

Ahmet Kurdaş

Bektaş Yıldız

Tamer Bulut

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız