SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'dan İki Proje

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:35:32
MÜSİAD'dan İki Proje
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya tarafından, kentin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunacak iki önemli proje hayata geçirildi. 

Kalkınma Bakanlığı ve KOSGEB tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan iki ayrı projenin tanıtımı için MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin beraberinde KOSGEB Müdürü Murat Seki ve Genç MÜSİAD Malatya Başkanı M.Barış Yılmaz ile birlikte kameralar karşısına geçti.

MÜSİAD olarak Malatya’nın sosyo-ekonomik gelişimine yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin, aynı anlayış ve kararlılıkla Malatya için projeler geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Kalkınma Bakanlığı ve KOSGEB tarafından başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan iki ayrı projeleri için bu ay sözleşmeleri imzaladıklarını belirten Balin, “Bu projeler Kalkınma Bakanlığı SODES programı kapsamında desteklenen “Nitelikli Gençler Sürdürülebilir İstihdam” ve KOSGEB Meslek Kuruluşu Destek Programı kapsamında desteklenen “Malatya KOBİ Analiz ve Güçlendirme Projesi”dir. Öncelikle önemli kazanımlar sağlayacak bu projelerin Malatya ekonomisine ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

MÜSİAD olarak çözüm odaklı ve analitik bir yaklaşımla tasarladıkları projelerle şimdiye kadar yapılan uygulamaların tekrarından Malatya için ilkleri gerçekleştirmeye azmettiklerini ifade eden Balin, iki ayrı proje hakkında da açıklamalarda bulundu.

SODES “NİTELİKLİ GENÇLER SÜRDÜRÜLEBİLİR İSTİHDAM” PROJESİ

Nitelikli gençler sürdürülebilir istihdam projesi ile birlikte mesleki eğitim alan gençlerin özel sektör işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirileceklerini belirten Balin, “Gençlerin bir ara eğitim sürecinden geçirilmelerini sağlayarak başarılı olanların asgari yüzde 20’sinin doğrudan istihdamını sağlamak amaçlanmaktadır. 10 ay sürecek projenin hedef kitlesi asgari meslek lisesi son sınıf öğrencileri olmak üzere mesleki eğitim kurumları (yüksekokullar dahil) öğrencileri ve mezunlarıdır” diye konuştu.

Halihazırda mesleki eğitim alan gençlerin işsizlikten, iş adamlarının ise istedikleri nitelikte çalışan bulamamaktan şikayetçi olduğunu vurgulayan Balin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Proje kapsamında iş adamları, mesleki eğitmenler ve mesleki eğitim almış gençlerden oluşan özel bir komisyon marifetiyle hazırlanacak özel kurs programları düzenlenecektir. İş dünyasının en fazla ihtiyaç duyduğu 7 farklı alanda 30’u bayan olmak üzere toplam 150 kişi özel mesleki hazırlık programı ile yetiştirilecektir. MÜSİAD üyesi iş yerlerinde staj programlarıyla geniş uygulama imkânı tanınacak katılımcıların önemli bir kısmı doğrudan istihdam edilecektir. Böylece sürdürülebilir bir istihdam modeli oluşturulacaktır. Eğitim programlarına başvurulara ilişkin olarak bayram ertesinde bir duyuru yapacağız. Program başlıkları şunlardır.

CNC Operatörlüğü kursu. Bilgisayarlı çizim/tasarım kursu. Bilgisayarlı muhasebe eğitimi. Hijyenik gıda ürünleri üretimi eğitimi. Kalifiye Endüstriyel Örme Elemanı Yetiştirme Kursu. Ağır ve Tehlikeli İşler Eğitimi ve Kaynakçılık eğitimi kursu”

"KOSGEB MALATYA KOBİ ANALİZ VE GÜÇLENDİRME PROJESİ”

Malatya’nın ilk tematik projesi olma özelliği de taşıyan ‘Malatya Kobi Analiz ve güçlendirme’ projesi hakkında da konuşan Balin, bu projeyle MÜSİAD üyesi işletmelerde ayrıntılı bir ihtiyaç analizi çalışması yürütüleceğini ve tespit edilen ihtiyaçların karşılanması amacıyla firmalara danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin sağlanacağını söyledi. İşletmelerin derinlemesine incelenerek firmaya özel tespit ve önerilerin geliştirileceği projede, 4 ana tema üzerinde çalışmaların yürütüleceğini belirten Balin, 1 yıl sürecek projenin temalarını ise şu şekilde anlattı:

“Fiziki, Teknik ve Beşeri Altyapı, Kurumsallaşma, Yönetim ve Organizasyon, Tanıtım, Pazarlama ve Satış, İş Sağlığı ve Güvenliği.”

Projenin uygulanmasıyla birlikte Malatya’da KOBİ’lerde gerek kapanma ve küçülmelerin azaltılması gerekse durağanlaşma ve tıkanmaların engellenmesi yoluyla bu işletmelerin Malatya’ya ve bölgeye sağlayacakları katma değerin maksimize edilmesinin beklendiğini belirten Balin şöyle devam etti:

“Proje, Malatya’da faaliyet gösteren MÜSİAD üyesi işletmeleri hedef almaktadır. Proje kapsamında farklı sektörlerden olmak üzere 70 işletmeye doğrudan etki edilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca üretilecek dokümanlar aracılığıyla Malatya sınırlarında faaliyet gösteren yaklaşık 1500 işletme ve civar illerdeki diğer işletmeler de projenin dolaylı etkilerinin görüleceği hedef kitleyi oluşturmaktadır.”

Son günlerdeki terör olaylarına da değinen MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin, hızla büyüyen Türkiye ekonomisi ve istikrarını kıskanan dış mihrakların oyunu ile terörün hortlatıldığını söyledi. Türkiye’nin 2023’teki hedeflerine ulaştığında bölgesinde ve dünya ekonomisinde neler başarabileceğini tahmin eden kıskanç mihrakların Türkiye’nin üzerinde bilinçli ve programlı bir şekilde bazı oyunlar oynadığını dile getiren Balin, “Bu oyunlar sonucu Türkiye’de oluşan terörizmi lanetliyoruz. Terörizmin her türlüsüne MÜSİAD olarak hayır diyoruz. Barışın huzurun ve istikrarın devamı için kardeşliğin her türlüsüne evet diyoruz. 1 Kasım’dan sonrada oluşacağına inandığımız tek partili bir süreç ile bu sürecin biran önce Türkiye’de yok olacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Toplantıda söz alan KOSGEB Malatya Şube Müdürü Murat Seki de, şuana kadar Malatya’da hiçbir tematik proje desteği vermediklerini belirterek MÜSİAD ile yapacakları bu projenin ilk olduğunu söyledi. MÜSİAD Başkanı Balin ve ekibine teşekkür eden Seki, “Çok güzel bir proje hazırladılar ve Malatya’da ilk tematik projeyi birlikte yürüteceğiz. Bu proje ile büyük bir katma değer oluşturulacağı kanaatindeyim. Türkiye’de 15 ile 20 arasında olan tematik proje desteğinin Malatya’da ilk kez uygulanacak olması da bizim için ayrıca önemlidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız