SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'dan İŞGEM'e Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:23:22
MÜSİAD'dan İŞGEM'e Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve yönetim kurulu üyeleri, İŞGEM Müdürü Necip Cengil’i ziyaret etti. 

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, yaklaşık bir ay önce İŞGEM’in başına getirilen Necip Cengil’e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Balin, “Necip Bey’e aldığı bu görevden dolayı başarılar diliyoruz. İnşallah Malatya’ya faydalı projeler çıkarmasını nasip ediyoruz. İŞGEM Türkiye’de birçok ilde açılan ve KOBİ’ler ile yöresel müteşebbisleri teşvik edici kurumlar oldu. Malatya’da da 10 aydır faaliyetteler. Şuanda doluluk oranı belli bir seviyeye gelmiş bir kurumumuz” ifadelerini kullandı. Malatya’daki İŞGEM’in Türkiye’deki diğer İŞGEM’lere oranla ciddi bir mesafe aldığını kaydeden Balin, “İŞGEM’ler Sanayici ile müteşebbis arasında bir tampon bölgesi oluşturan kurumlardır. Fikri olan, projesi olan insanlar ilk önce çok masrafları olmadan İŞGEM’e gelip burada AR-GE’lerini yaparlar ve burada üretmiş oldukları yeni fikirlerini olgunlaştırarak sanayiye geçerler” şeklinde konuştu. Balin, Malatya’da kısa bir sürede kurulan ve belli bir orana ulaşan İŞGEM’in kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

İŞGEM olarak Malatya’ya bir değer kazandırmaya çalıştıklarını belirten İŞGEM Müdürü Necip Cengil de, hem MÜSİAD'ın hem de diğer sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine başvurarak, ortak projeler hazırladıklarını söyledi. İŞGEM’in Malatya’da Ocak ayında hizmetlerine başladığını hatırlatan Cengil, doluluk oranının ise yüzde 56’lar civarında olduklarını dile getirdi. İŞGEM’in mantığının iş fikri olanlara yardımcı olmak olduğunu ifade eden Cengil, “Bize başvuran arkadaşlarımıza hazırladıkları projeler kapsamında danışmanlık ve eğitimler sunuyoruz. Burayı bir kuluçka olarak düşünün. Bu kuluçkada gerekli olgunluğa ulaştıktan sonra işini büyüttükten sonra 3 ile 5 yıl süre kadar sanayi bölgesinde destek oluyoruz. İŞGEM’lerin kuruluş mantığı dünyada hep aynıdır. Türkiye’de yaklaşık 20 İŞGEM var. Dünyanın çeşitli yerlerinde olan İŞGEM’ler arasında bir bilgi alışverişi de yaşanıyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız