SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'dan Rektöre Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i makamında ziyaret ettiler.

29 Ağustos Cuma günü gerçekleştiği belirtilen ziyaretle ilgili olarak, MÜSİAD tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"Müstakil Sanayici Ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Malatya Şubesi tarafından, İnönü Üniversitesi rektörlük görevine seçilen Prof. Dr. Cemil Çelik’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarete MÜSİAD Şube Başkanı Sabri Akın,Yönetim Kurulu üyeleri Namık Şahin,Hasan Dündar,Hüseyin Pektaş,Hüseyin Kalan,Necip Cengil ve Remzi Berktaş katıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Şube Başkanı Sabri Akın ; “Rektörlük görevine seçilen Prof. Dr. Cemil Çelik’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, globalleşme olgusuyla beraber gerçekleşen değişim sürecinde rekabet edebilmek için, yeni ürün ve üretim yöntemleri, yeni yönetim teknikleri ve yeni teknolojiler geliştirmeye yönelik yeteneklerin kazandırılması zorunludur. Bu da, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge’ ye verecekleri önem ile ilişkili olacak ve “Üniversite-Sanayi Ar-Ge İşbirliği” anahtar rol oynayacaktır dedi.

Bölgesel Kalkınmanın temelinde Sanayi ve akademik toplum arasında işbirliği ve iletişim olduğunu dile getiren Akın,bu kapsamda uzun vadeli projelerin gerçekleştirilmesi ve bilgi paylaşımının yapılmasının önemine dikkat çekti.

Akın Sanayici ve üniversiteyle doğru bağlantıların kurularak, bilginin sanayiye kazandırılması ve bu kapsamda çalışmalar yapılmasını beklediklerini bununda da bölge ekonomisinin rekabet gücünü ve potansiyelini artıracağını ifade etti.

Hayırlı olsun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Cemil Çelik Bilginin önemine değinirken, rekabeti belirleyen en önemli unsurların başında üretilen bilginin ticarileştirilip toplumun faydasına dönüştürülmesi olduğunu bu amaçla İnönü Üniversitesinin Malatya ve Bölge sanayisinin rekabet gücü yüksek bir noktaya gelebilmesi için projeler yapacağını, yenilikçi fikirlerin, projelerin değerlendirilip işbirliği içerisinde üretimle sonuçlanmasını sağlayacaklarını, Üniversite-Sanayi işbirliği içerisinde sorunların çözümünde etkin rol oynayacaklarını ifade etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız