SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MÜSİAD'tan Suriyelilere İftar

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:10
MÜSİAD'tan Suriyelilere İftar
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından, Suriyeli mültecilere iftar yemeği verildi. 

Beydağı Konaklama Tesisleri'ne düzenlenen iftar yemeğine; Vali Vasip Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD Malatya Şubesi yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Beydağı Konaklama Tesisleri'nde 9 bin kişilik iftar yemeği verdiklerini ifade ederek, "Beraberce iftar sevincini paylaştığımız ve kendi yurtlarından hicret etmek zorunda bırakılan misafir Suriyeli kardeşlerime en kısa süre içerisinde kendi memleketlerine, aileleri ile beraber iftar açmalarını cenabı Allah'tan diliyorum. Ayrıca yurtlarından sürülen bir kardeşlerimize kucak açan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına, Başbakanına şükranlarımı sunuyorum. Bu kampın kurulması ve yönetilmesinde emeği geçen başta Sayın Valime, Vali yardımcıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ensar anlayışının gereğini yerine getiren bir ülkenin vatandaşı olmaktan ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

Dünyada akan Müslüman kanlarının durmasını istediklerini dile getiren Balin, şunları söyledi; "Ramazan ayının güzelliği ve bereketi ile beraber, adeta özel olarak imtihan edilircesine, bırakın dünyada ve özellikle Ortadoğu'da akan kanı durdurmayı, oruç ayına bile aynı günde başlamayı başaramayan, iftar ve sahur saatlerinde bile hala anlaşamayan İslam coğrafyasındaki dağınıklık sebebiyle, bu mübarek ayda üzüntü içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Ortadoğu'nun kalbine adeta bir bıçak gibi saplanan İsrail, günlerdir Gazze'ye yönelik olarak devam ettirdiği ve son olarak kara harekatı ile masum insanları ve çocukları katlettiği, zorbalığı ve barbarlığı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası aktörlerin aymazlıklarından ve iki yüzlü tavırlarından cesaret alan bu devlet terörü, bütün dinlerin, indirilen bütün kitapların, gönderilen bütün elçilerin mesajlarına yönelik büyük bir saldırıdadır. İçinden geçmekte olduğumuz bu mübarek günlere rağmen, son saldırılarla kutsallarımızın ayaklar altına alındığı bugün, gerek dağılmış tespih taneleri gibi birbirinden uzaklaşan, manipüle edici suni tartışmalarla 'ümmet olma bilincini' yitirmiş İslam dünyasının gerekse her fırsatta evrensel hukuk kurallarına atıf yapan dünya ülkelerinin içinde bulundukları bu suskunluğu bozarak, insanlık adına gerekli olan tüm adımları atmasını, insan olmanın verdiği sorumlulukla her türlü maddi ve manevi desteği Gazze'den esirgememeleri gerektiğini ifade ediyoruz."

Balin, bütün insanlığı akan kanı durdurmaya davet ederek, "Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin, insan olarak, soydaş olduğumuzun farkına vararak, insanlığın ve insani değerlerin her türlü terörün, zorbalığın, şiddetin, aşağılanmanın ve zulmün üzerine galip geleceğine olan inancımızla, herkesi bu devlet terörü karşısında sessiz kalan uluslararası aktörleri ve uluslararası kamuoyunu bir an evvel tepkilerini ortaya koyarak duyarlı olmaya ve bu devlet terörünü durdurmak için sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Bu bağlamda İsrail devleti ve onun akıttığı kana dur demek için başta insan haklarını temel alarak, dünyada barış ve huzuru korumak, ülkeler arasında çıkabilecek kültürel, ekonomik, toplumsal her türlü sorunu çözmek ve ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletleri; ırk ayrımının, eşitsizliğin ve sömürgeciliğin her çeşidini oradan kaldırmak, Filistin halkının mücadelesini desteklemek ve onlara yardım etmek olan İslam İşbirliği Teşkilatını ve vicdana sahip olan tüm insanlığı bu kanı durdurmaya ve eli kanlı İsrail'e 'artık yeter demeye' davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız