SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müslüman Kültürünü Tanıyorlar

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:09:33
Müslüman Kültürünü Tanıyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Köprü Gençlik Grubu Derneği tarafından organize edilen projede İslamafobi ve ırkçılığa karşı Müslüman kültürünü tanımaya gelen Makedon ve Romanyalı gençler, Türkiye’nin önemli inanç merkezilerinden olan Somuncu Baba Külliyesi’ni gezdiler.

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Programı kapsamında Türkiye’ye gelen Makedon ve Romanyalı gençler, Somuncu Baba Külliyesi’ne hayran kaldılar. Somuncu Baba Külliyesi’ni ve Hulusi Efendi’nin kabirlerini ziyaret eden gençler, daha sonra Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi’nde İslami inanç ve kültürünün yansıtıldığı eserleri inceledi.

“MÜSLÜMAN ARKADAŞLARIMIZA DUA EDİYORUM”

Ziyarette konuşan Romanyalı Laura Manoliu, “Türkiye’ye gelmeden daha önce Müslüman bir arkadaşım olmamıştı. İslam’la ilgili düşüncelerim tamamıyla değişti. Burada tanıştığım Türk arkadaşlarımın gayet kibar ve ılımlı olduğunu gördüm. Avrupa’da bize gösterilen, anlatılan müslümanlar sizler değilsiniz. Bunu burada çok rahat görebiliyorum. Türkiye’de insanların samimi ve candan duygular taşıdıklarını gördüm. Buraya gelmeseydim İslam’ın ve temsilcisi müslümanların birer terörist olduğunu düşünecektim. Bu projenin bir parçası olmaktan ve bize ulaşan buralara kadar getiren Müslüman arkadaşlarımıza dua ediyorum” dedi.

İslam kültürünü yakından tanıdığını ve bildiğini belirten Makedonyalı Dejan Serafimovski de, “Yaşadığım yerde müslüman olan arkadaşlarım vardı. Onlarla ilgili söyleyebileceğim şey gayet huzurlu bir şekilde yaşıyorduk. Bana göre IŞİD, Amerika’nın ekonomik nedenlerle yaptığı bir takım tehlikeli oyunlar. Benim için aslında insanların hangi dinden olduğunun önemi yok benim için önemli olan şey insanların iyi olup olmadığı. Buraya geldiğimde birçok müslüman arkadaşla tanıştım, birçok cami gezdim ve onların yaşam tarzlarını öğrendim. Bize bu fırsatı veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Proje koordinatörü Mehmet Aktürk ise Avrupa’da artan İslam karşıtı olaylar ve Fransa’daki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik saldırının ardından gelişen İslamofobi nedeniyle farklı ülkelerden gençleri Türkiye’de buluşturduklarını ve İslam’ın hoşgörü dini olduğunu anlatmak için böyle bir proje başlattıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız