SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müslüman Müslümanın Kardeşidir"

0
Güncellendi - 2016-05-09 17:46:32
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Suriye’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’nin çeşitli kentlerinde olduğu gibi Malatya’da da misafir edilen Suriyeli çocukların savaş psikolojisinden sıyrılıp normal hayata alışmalarını sağlamak adına “Kardeşlik Köprüsü” programı düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Malatya Ya Şam Derneği'nin de katkılarıyla düzenlenen etkinlikte ilimizde misafir edilen Suriyeli çocuklarla, Malatya Yeşilyurt Belediyespor U-19 takımı arasında dostluk maçı oynandı. Suriyeli çocuklar sahaya “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez” Hadis-i Şerif’in yazılı olduğu pankartla çıktı.

“Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında Battalgazi Ziraat Okulunda gerçekleşen etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Meşale Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tamer Çalhan, AFAD Başkanı Hamza Demiralp, Malatya YA Şam Derneği Başkanı Ahmet Nottuf, Suriyeli çocuklar ve aileleri katıldı.

NOTTUF, “BİZİM TEK AMACIMIZ BARIŞ, ZALİM DÜNYA BİZİ BARIŞTAN MAHRUM BIRAKTI”

Malatya selam ve barış için geldiklerini ifade eden Malatya YA Şam Derneği Başkanı Ahmet Nottuf, “Biz hiçbir zaman barışın dışında bir türkü söylemedik ve her zaman amacımız barıştır. Fakat zalim dünya bizi barıştan mahrum bıraktı, sonuç olarak işte biz buradayız. Bizim şansımızın yaver gitmesi Malatya gibi barışsever, misafirperver bir kente gelmemizdir. Bizi burada misafir eden, kapılarını ve gönüllerini açan Yeşilyurt Belediye Başkanımız başta olmak üzere Meşale Derneğine ve AFAD’a, bu organizasyonda emeği geçenlerden, bizim buraya gelmemizde destek ve katkı verenlerden Allah razı olsun” dedi.

NOTTUF, “SİZ BİZE BARIŞ ELİ UZATTINIZ, SURİYELİ ÇOCUKLAR SİZE DUA EDİYOR”

Konuşmasını sonunda dua eden Nottuf, “Siz bize barış eli uzattınız, Cenabı Allah’ta size selamet versin. Yarabbi onlar bize şefkat gösterdiler, onlar bize barış elini uzattılar, sende onlara şefkat göster, onlara merhamet et Yarabbi. Bizi ve onları Hz. Muhammed Liva-ı hamd sancağının altında tekrar buluşturmayı bize nasip et, barış bayrağının altında toplanmayı hepimize nasip et. Bizi zalimlerinin cezalandırılacağı gün, Peygamber efendimizin yanında buluşanlardan et, bizi bu vesileyle bir araya getirenlere merhamet eyle Yarabbi. Buradaki masum çocuklar ve onların anne ve babaları, sizler geceleri uykunuzda uyurken sizin af ve marifetiniz için dua ediyorlar.

BAŞKAN POLAT, “SİZLER BİZİM SURİYE’DEN MİSAFİRLERİMİZSİNİZ, KARDEŞLERİMİZSİNİZ”

Suriyeli aileleri ve çocukları Malatya’da misafir ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, tebrik etti.

Polat, “Sizler bizim Suriye’den misafirlerimizsiniz, kardeşlerimizsiniz. Bu topraklar Hz. Muhammed’in geldiği günden beri birçok mücadeleyle karşı karşıya kalmış. Fethin ardından düşmanlar yine karşı mücadelede bulunmuşlar ama Müslümanlar her zaman ileriye yönelerek dünyanın dört bir tarafına İslamiyeti yaymak için mücadele etmişlerdir. Müslümanlar bir yandan Kudüs ve Kuzey Afrika üzerinden Endülüs’e geçmişler bir yandan Anadolu toprakları üzerinden fetih ve İslamiyet’i yayma mücadelesinden bulunmuşlar, diğer taraftan da Hindistan üzerinden Çin, Filipinler ve Endonezya bölgesine doğru adaleti ve güzelliği götürmüşlerdir. İslam’ın ilk geldiği günden beri bir yandan Rum’lar ve Bizanslılarla savaş sürekli devam etmiş ama 20.inci yüzyıla gelmemizle birlikte savaşın şekli değişmiş, düşmanlarımız artık direk mücadele yerine ümmeti kendi içinde birbirine düşürme stratejisi ile savaşlarını sürdürmüşlerdir. Bugün ülkemizde aynı tehlike ile karşı karşıyadır. Ümmetin olduğu bütün topraklarda batı emperyalizmi olan Amerika, İsrail, Rusya, İngiltere, Almanya ve tüm şer güçler Müslümanları zayıflatmak, Müslümanların geleceğini köreltmek adına her şeyi yapmaktadırlar. Bugün Irak’taki, Suriye’deki, Şam’daki kardeşlerimiz zulmün en uçtaki boyutlarıyla karşı karşıyadır, ama her zorluğun arkasından bir kolaylık vardır inşallah. Bu zulümler bir gün bitecek, inşallah adalet tüm İslam bölgelerinde tesis edilecektir” dedi.

BAŞKAN POLAT,HEM İNSANİ HEM DE İSLAMİ GÖREV”

Konuşmasını Arapça ile sonlandıran Belediye Başkanı Polat, “ Bugün Suriye’den gelen kardeşlerimizle Malatya’daki kardeşlerimiz bu kardeşlik havasını Allah’a şükür teneffüs ediyorlar, buda onların hem insani hem de İslami görevleridir. İlimizde misafir ettiğimiz Suriyeli yavrularımızın gözlerinden öperim, onların güzel bir geleceğe sahip olmaları içinde bizde elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu bizim asli ve öncelikli görevimizdir, piknik programında bir araya gelen çocuklarımızın neşeli olmaları ve geleceğe umutlu bakmaları bizi sevindiriyor. Çocuklarımız eğleniyorlar, spor yapıyorlar ve kardeşlik havasında oynuyorlar, böylesine güzel bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ESMA EL-BİLTECİ’NİN AĞABEYİDE ETKİNLİĞE KATILDI

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi sonucu hayatını kaybeden ve çeşitli ülkelerde düzenlenen Mısır'daki askeri yönetim karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Esma el-Biltaci'nin abisi Ammar el-Biltaci ile Irak Türkmen Cephesinden bazı isimlerin katıldığı etkinlik sabah kahvaltısıyla başladı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİLER

Geleneksel çuvalla zıplama, halat çekme, yumurta taşıma, masa üstünde elma yeme ve iğne-iplik takma yarışlarında gönüllerince eğlenen Suriyeli çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

KURAN-I KERİM VE İLAHİ OKUMA YARIŞMASI

Suriyeli çocuklar arasında düzenlenen ezbere Kuran-ı Kerim okuma ve ilahi yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

DOSTLUK MAÇI CENTİLMENLİK HAVASINDA GEÇTİ

Piknik programı dostluk maçıyla sona erdi. Suriyeli çocuklardan oluşan takım ile Malatya Yeşilyurt Belediyespor U-19 takımı arasında dostluk maçı oynandı. Malatya YA Şam Derneği Yöneticileri karşılaşmayı izleyen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz’e üzerlerinde isimleri yazılı forma hediye ettiler.

Suriyeli çocuklar sahaya “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez” Hadis-i Şerif’in yazılı olduğu pankartıyla çıkarken, karşılaşmanın başlama vuruşunu yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz, iki takım futbolcularına başarılar dilediler. Centilmenlik havasında geçen karşılaşmayı Malatya Yeşilyurt Belediyespor U-19 Takımı 3-2 kazanırken, iki takım oyuncuları maç sonunda birbirlerine sarılarak sahadan ayrıldılar.

Bülten

b8

b9

b91

b92

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız