SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müslüman Türküm' Demiş!

A- A+ PAYLAŞ

Savcılığa başvuran bir kişi, kendisini arayan, Müslüman Türk olduğu için Bulgaristan’da zulüm gördüğünü söyleyen bir kadın tarafından dolandırıldığı iddiasında bulundu.

47 yaşındaki R.K. adlı şahıs, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, 9 Şubat günü kendisini arayan ve adını V.M. olarak söyleyen bir kadının, kendisinin Türk asıllı Müslüman bir kadın olduğunu, Bulgaristan’da zulüm gördüğünü, İstanbul’a gelmesi için 90 dolara ihtiyacı olduğunu söylediğini, kendisinin de bu kadına 3 bin dolar gönderdiğini, daha sonra kadının para istemeye devam etmesi üzerine dolandırılmış olabileceğini düşündüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Savcılığın talimatlandırdığı polis, olayla ilgili araştırmaya başladı.

Bu arada, Cevherizade Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki İ.M. adlı şahıs da, eski eşi olan 26 yaşındaki Ü.E.’nin 5 ay önce yanına gelerek barışmak ve yeniden beraber yaşamak istediğini söylediğini, kendisinin de bunu kabul ettiğini, eski eşinin 2 Şubat günü kız kardeşinin kendisine göndermiş olduğu 16 bin lira paranın 10 bin lirası ile cep telefonunu alıp, çocuğunu doktora götürmek bahanesiyle evden ayrıldığını, geri gelmediğini, kendisini dolandırdığını savcılığa bildirince, araştırma başlatıldı. Polis kadını bulmaya çalışıyor.

Başharık Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki R.A. adlı vatandaş da, 30-35 yaşlarındaki tanımadığı bir şahsın kendisine sahte para vermek suretiyle 400 lirasını dolandırdığı iddiasıyla polise başvurdu. Polis araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız