SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müslümansa Ölenler Onları İlgilendirmiyor"

0
Güncellendi - 2017-04-06 02:27:17
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin, İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Asla aynı kazanda kaynamayacak ülkeler Membiç söz konusu olduğu zaman bir araya geldiler, Afrin söz konusu olduğu zaman bir araya geldiler. Şimdi İdlib'de yüzlerce insanı kimyasal silahlarla öldürdükleri zaman kınamak bile zorlarına gitmeye başladı. Kınamaya cesaretleri yok, istekleri, arzuları yok." dedi.

Malatya'da çeşitli temaslarda bulunan Öztürk, Valiliği ziyaret etti.

VALİLİKTE TOPLANTI..

Bu arada, Valilik ziyareti sırasında Vali Toprak ile bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Öztürk, daha sonra kendisinin ve Vali Toprak’ın başkanlığında Vali Yardımcıları ve İlçe kaymakamları ile toplantı düzenledi.

Bakan Yardımcısı Öztürk, sabah Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından öğleden sonrada İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve şube müdürleri ile seçim güvenliği ve genel güvenlik konuları ile ilgili ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Daha sonra bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Kürtler adına hareket ettiğini ileri süren bir terör örgütünün en büyük zararı yine Kürt vatandaşlara verdiği, bunun büyük ve yaman bir çelişki olduğunu belirterek, herkesin bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 3,5 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliğini yaptığını hatırlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Sadece Suriye'de, 24 milyon nüfuslu ülkede 12 milyon insan yerinden yurdundan edildi. Bu faaliyet yürütülürken bir oyun daha oynandı. Suriye hem parçalanıyor hem ateş yumağı haline gelmiş durumda hem de oradan bir sonuç çıkaracak şekilde Türkiye'ye zarar verecek bir yapılanmaya gidilmeye çalışıldı. Hepiniz biliyorsunuz, kantonlar oluşturuldu ve bugün güney sınırımıza paralel yeni bir yapılanma oluşturuldu. YPG, PYD denilen bir yapı ki buradaki PKK'nın uzantısı olduğunu herkes bir vesileyle dillendiriyor."

- Esed rejiminin kimyasal silahla saldırısı

Dünyanın bir araya gelemeyecek bütün ülkelerinin yapılan hesapları yerine getirebilmek, bir devlet kurma adına bir araya geldiklerini belirten Öztürk, "Bu herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Asla aynı kazanda kaynamayacak ülkeler Membiç söz konusu olduğu zaman bir araya geldiler, Afrin söz konusu olduğu zaman bir araya geldiler. Şimdi İdlib'de yüzlerce insanı kimyasal silahlarla öldürdükleri zaman kınamak bile zorlarına gitmeye başladı. Kınamaya cesaretleri yok,istekleri, arzuları yok. Bahis konusu Müslümansa ölenler onları ilgilendirmiyor. Bunu böyle bilmekte fayda var." değerlendirmesinde bulundu.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız