SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mustafa Koç Uğurlandı...

0
Güncellendi - 2016-01-25 06:42:23
Mustafa Koç Uğurlandı...
A- A+ PAYLAŞ

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan aile kabristanında toprağa verildi. Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Sabah saatlerinde Üsküdar'daki Koç Holding binasında gerçekleştirilen programın ardından Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlayan binlerce insanın katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına hareket edildi.

Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.

Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

İş, sanat, siyaset ve akademisyen çevrelerinden yoğun katılımla gerçekleşen defin töreninde imamın okuduğu dualar, Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlayanları duygulandırdı.

Avrupa yakasında zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un defin törenine yoğun katılım oldu. Aile kabristanının çevresinde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, kabristanın önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Sessizlik ve saygıyla bekleyen kalabalığın defin törenini görebilmek için mücadele ettiği görüldü.

Necip Fazıl Kısakürek'in şiiriyle veda edildi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı defin töreninde kamu kolluk görevlileriyle, Koç Ailesinin personeli mesai yaptı. Görevli personele ikramların yapıldığı tören gözyaşı ve dualarla sona erdi.

Koç Holding'ten edinilen bilgilere göre, taziyeler bugün de Elmadağ Divan Otelinde 16.00 – 19.00 arası kabul edilecek.

Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Şiirin duada yer alan kısmı şöyle:

"Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?... Öleceğiz müjdeler olsun,müjdeler olsun ! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse; Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse! O demdeki, perdeler kalkar, perdeler iner, Azraile hoş geldin, diyebilmekte hüner..."

Kaynak:İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız