SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mustafa Necati İçin Anma Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet döneminin unutulmayan Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Derneği Ankara Şubesi’nin ev sahipliğinde ölüm yıldönümünde anıldı. Anma toplantısına eğitimci, öğretmen, hukukçu, Darendeli ve Malatyalı hemşehrileri katıldı.

Toplantı, Darende Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çomoğlu’nun açış konuşması ve saygı duruşunu müteakiben söz alan Ayhan Kösebalaban, Mustafa Necati’nin yaşam ve yaptığı hizmetler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Milli Eğitim Sağlık Eğitim Vakfı (MESEV) Başkanlık üyesi Sabri Kırlı ile birlikte MASTÖB adına 2. Başkan Bahattin Atila birer konuşma yaptı.

Ankara Şubesi 2. Başkanı Bahattin Atila; MASTÖB’ün ”Malatya Birliği” sevdası için yola çıktığını söyledi. Atila, Ankara Şubesinin Başkan Nurettin Soykan’ın büyük desteğiyle çalışmalarına hız verdiğini belirtti.

Darendelilerin tarihine sahip çıkışını alkışladıklarını ifade eden Atila, Mustafa Necati’nin daha büyük törenlerle anılması ve yaşatılmasının Türk Milletinin ilk görevleri arasına girmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bahattin Atila, Ankara’da Mithatpaşa Caddesi üzerinde restore edilen Mustafa Necati’nin evine ilk harf müzesi yapmak için istediklerini belirterek “Mustafa Necati Evi’ni; bu değeri yaşatmak için Sayın Kültür Bakanından istiyoruz. MASTÖB bu amacına ulaşmakta kararlıdır.
Malatyalılar ve Darendeliler o evi içkili bir mekan yapmak isteyenleri uyarmaya devam edecektir. Mustafa Necati Evi sadece ilk harf müzesi olmalıdır” diye konuştu. Atila, bu konuda tüm Malatyalıları yardımcı olmaya çağırdı.

HABER-FOTO: Ramazan DURMUŞ- Anayurt

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız