SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müstakbel Başbakan'dan Malatyalılara: "Gadanızı Alayım"

0
Güncellendi - 2016-05-09 23:46:11
'Müstakbel Başbakan'dan Malatyalılara:
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya gezisine katılan bakanlardan biri olan ve adı "Müstakbel AKP Genel Başkanı ve Başbakan" olarak geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, Erdoğan'dan önce söz alarak konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Malatya'ya gelirken, onları bir gün önce Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci karşıladı.

"GADANIZI ALAYIM.."

Toplu açılış töreninde, Malatya milletvekili olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den sonra söz alan Binali Yıldırım, kürsüde şunları söyledi:

"Allahınıza gurban Malatya.. Gadanızı alayım. Maşallah coşku müthiş. Sayın Cumhurbaşkanım, Malatyalılar biliyorum bu sabırsızlığınızı. Çok fazla konuşacak değilim. Sözü sözün ustasına bırakacağım. Ancak birkaç cümle söylemem lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken dedik ki Türkiye’yi kalkındıracağız, erişilen, ulaşılan muassır medeniyetler seviyesine çıkacaracağız, yollarla donatacağız, hava yolunu halkın yolu yapacağız, iletişim yoluyla vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız. Yolları böldük, milleti, hayatları, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama milleti, Türkiye’yi böldürmeyiz. Milleti böldürmeye kalkanların da canına okur Malatya. Sayın Cumharbaşkanım Malatya’ya liderliğinizde 13 yılda tam 3.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Helal hoş olsun. Malatya hizmetin en iyisine layıktır. Bütün bakanlıklar olarak yaptığımız yatırımın tutarı 16 katrilyonu buldu. Cumhurbaşkanları, Başbakanları çıkaran, Türkiye’nin birliğinin beraberliğinin teminatı olan Malatya’ya ne yaparsak yeridir, ne yaparsak hakkıdır.

Yollar tamam hava yolları tamam, iletişim yolları tamam. Malatyalılar yapılacak önemli bir işimiz var. Hazır mısınız? Yolları açtık, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine giden, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri teker teker tamamladık. Şimdi sıra başkanlıkta. Malatya başkanlık sistemini getirmeye hazır mı? (Evet sesleri) İşte Malatya, işte Türkiye.. Malatya’dan yükselen bu ses her tarafa ulaşacak, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek. İç ve dış düşmanlar, paraleli, yamuğu, bölücüsü, bu milletten hak ettiği cevabı en sert şekilde alacaktır. Burada yükselen Malatya sesi Türkiye’nin sesidir. Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok. İşte hizmet, işte millet, işte Malatya. Yapılan hizmetler hayırlı olsun diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

binali

binali1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BENCE MALATYALILARIN GADASINI DEĞİL GAZINI ALMAYA GELMİŞ BİNALİ YILDIRIM. BÖLGE YATIRIMLARINI ERZİNCAN VE SİVASA TOPLAYAN VE MALATYAYI DEVRE DIŞI BIRAKAN BU BAKANDAN MALATYA YA HAYIR GELMEYECEĞİ KESİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    uyu malatyam uyu T Ozal doneminde her konuda onde oldugun bolgede simdi en gerilerdesin . hakettigin yatirimlari sivas eleazig hatta erzincan elinden aliyo havuzla susle kandiriliyoruz . Malatya merkezi yer olmasina ragmen hizli trende alakasiz erzincanin bile gerisinde kaliyo sivas sonra erzincan ne alaka.. uyu uyu
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Malatya Şehri akp iktidarından en az nimetlenen şehir olmuştur. Malatya'da başkaları nimetlendi mi bilmem. Ama Malatya'nın ne kadar talihsiz bir şehir olduğu tartışılmaz. Bu talihsizliğin neden kaynaklandığına siz karar verin. fakat bana sorarsanız; bu şehir devamlı kalifiye iş gücü ve insan kaybediyor, bunun karşılığında vasıfsız kazanıyor. Bu durum büyük bir dezavantaj.
    0
    0
    Yanıtla
  • CAFER (7 yıl önce)
    Malatya Yağ Çeker Kendileri Seçilene kadar memleketi kim ne yapacak Cumhur başkanı Her gelişinde AKP Parti başı Belediye başkanları cep telafonlarına ikişer ü çer kere mesaj atmak Haniye Müslümanlıktan israf haramdır çok vatandaşlar açlık sınırı yaşıyor millarlarca paraları reklam pez parçası reklam panosu flamalar nedir aylar önce sokakta gürültüler malatya ne kazandırdınız yoksam milyon reklam giderleri kimin cebinde çıktı Malatya halkın cebinde çıktı işte malatya yatırımı şakşakcılar kazandı Malatya Yine kayıp etti. geldi giti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    SİĞARA FABRİKASI PEŞKEŞ ÇEKİLİP DUMAN EDİLMİŞ. ŞEKERİN SUYU ÇIKMAYA BAŞLAMIŞ, VAGON FAB. YERLE BİR OLMUŞ. HALA UTANMADAN PARTİSİNİ KORUMAK ADINA SAVUNMA YORUMLARI YAPILIYOR. BU TÜR YORUMU YAPANLARA BAKIN KESİN MALATYALI DEĞİLDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gariban köylü (7 yıl önce)
    Malatya vagon fab gitti hızlı tren Sivas gelip oradan Erzincan A gidiyor Malatya 2023 de ancak gelir sözde büyükşehir gazi verip gidiyorlar Boztepe barajını 5 defa açtılar hala su tutmuyor güney kuzey çevre yolu yok 2. Ordunun havaalanını kullanıyoruz kıytırık havalanı var Elazığ A bile buradan çok uçak iniyor 2 bina 1 park yapıp yatırım yaptık diyorlar yama dağına kayak merkezi yaptılar yol yok kanalizasyon yok kaderine terk edildi curuyor 10 milyon. Halka soruyor nasıl bu sene kayısı çok sukur bol değil mi diyor halk eveeeet diyor :))) yorum sizin meydanda sanırım Malatyalı bile yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan 44 (7 yıl önce)
    Malatyadaki mta sivasa vagon fabrikasinin onariminin erzincana bolge mudurluklerinin elaziga idare mahkemesinin gaziantepe nasil tasindiklarini malatyanin nasil koylestirildigini beylerdetesi viyadugu ve devlet hadtanesi disinda nasil civi cakilmadigini cevre yolu olmayan doguyu batiya batiyi ortadoguya baglayan sahipsiz malatyanin oldugunu, kerneginin kanalboyunun nasil yok edildigini kayisinin yandiginda malatyaya 30 tl elaziga 150 tl destegin nasil verildigini superligdeki malatyasporun amatore nasil dusuldugunu seker fabrikasinin nasil malatyadan tasinilacagini, kayisi bahcelerinin nasil sokuldugunu anlatamamis bence sayin bakan
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Tarih kitaplarında adın altın harflerle anılacak yolun ve bahtın açık olsun...,.Dünya Lideri Saygı değer Cumhur Başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    davut hoca gitti ya sözün bittiği yer...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kaplan (7 yıl önce)
    Binali bey Malatya dan Erzincan A götürdüğü vagon onarım fabrikasını nasıl Malatya nın elinden alıp memleketine götürdüğünü anlatsaydı sevinirdim
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla doğru söze ne denir ki..? Yıllarca çeşitli bahanelerle atıl durumda kalsın, çürüsün; sonra Erzincan'a aynısını sıfırdan yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER (7 yıl önce)
    evletin bakanı ve müstakbel başbakan adayı söylediği söz her şeyi anlatıyor "Burada yükselen Malatya sesi Türkiye’nin sesidir. Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok." Cumhur başkanının karşında böyle argo konuşmak Türkiye de siyasetin geliği son durumu gözler önüne seriyor.. Uyan Türkiyem gidişat iyi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet aşan (7 yıl önce)
    Binali Bey hemşehrimiz sayılır Erzincan' lıdır. Malatya layık olduğu hizmeti almaya devam edecektir kuşkunuz olmasın. Kendisine başarılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın hemşehrin sana 7 saat uzaklıkta senden vagon onarım fabrikasını alıp Erzincan A götürcek kadar hemşehrin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Kendi adına Konuş hocam gitti oy bitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Abpaz soylu DARENDE. (7 yıl önce)
    Türküyenin dünyaya kapısını Turgut Özal araladı Recep Tayip Erdoğan tam arkasına kadar açmıştır A K Partinin başına kim gelirse gelsin MALATYA ilk günkü aşkla yanında olacaktır başın dik tut ALLAH yar ve yardımcın olsun BAŞKANIM.. sayın Ahmet davut oğlu Malatya seni hiç unutmayacak ....
    0
    0
    Yanıtla