SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müstakil Tapu Dağıtımı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, Taştepe'deki hisseli parsellerin müstakilleştirilerek tapulandırılması çalışmalarını sürdürürken, bugüne kadar 214 kişiye müstakil tapusunun verildiği bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'nun bu konudaki bülteni şöyle:

"..Malatya Belediyesi, Taştepe Mahallesi açısından hayati önem taşıyan hisseli parsellerin müstakilleştirme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın göreve gelmesinden sonra müstakilleştirme çalışmalarının hızlandırıldığı Taştepe Mahallesi’nde, Malatya Belediyesinin daha önce dağıttığı 214 adet müstakil tapudan sonra, 83 adet tapunun daha dağıtılacağı belirtildi.

2006 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Temsili Temel Atma ve Açılış Törenleri’nde Taştepe Mahallesi’nde ilk defa 186 kişiye, daha sonra ikinci etapta 28 kişiye müstakil tapuları verilirken, şimdi de 83 kişiye müstakil tapularının verileceği bildirildi.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Taştepe mahallesinde bugüne kadar birinci etapta 186, ikinci etapta 28 olmak üzere toplam 214 müstakil tapunun dağıtıldığı, 14 Aralık 2007 Cuma günü ise üçüncü etapta 83 kişiye düzenlenecek olan törenle müstakil tapularının dağıtılacağı belirtildi.

Hisseli oluşundan dolayı gayrimenkullerin gerek kullanımı, gerek devri, gerekse de inşaat yapımı açısından hak sahiplerine büyük sıkıntılar yaşatan hisseli parsellerin müstakilleştirilmesi, hak sahipleri açısından çok büyük önem taşıyor.

20 Aralık tarihindeki Kurban Bayramı’na hazırlanan vatandaşlar, 14 Aralık tarihinde alacakları müstakil tapularıyla çifte bayram yapmaya hazırlanırken, Malatya Belediyesi tarafından bu bölgedeki diğer gecekonduların tapulandırma çalışmalarının ise devam edeceği belirtildi.

14 Aralık 2007 Cuma günü saat 13.00’de Taştepe Mahallesi’nde bulunan Metin Emiroğlu Toplantı Salonu’nda düzenlenecek olan Tapu Dağıtım Töreni’ne, başta Taştepe mahalle sakinleri olmak üzere herkesin davetli olduğu bildirildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız