SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müşterek Çalışılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, "Hayvan hakları konusunda müşterek çalışılmalıdır" dedi.

Malatya Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, oda binasında oda yöneticileriyle birlikte yaptığı açıklamada, “Tüm ülkelerde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, ortak yaşam alanlarına sahip olduğumuz hayvanlara karşı olan sorumluluklarımızı masaya yatırdığımız, bireysel ve toplumsal olarak onlara ne kadar sahip çıkabildiğimizi ve yardımcı olabileceğimizi tekrardan değerlendirdiğimiz, ihmal edilmemesi gereken özel bir gündür. Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı, hayvanların korunması ve yaşam haklarının güvence altına alınması amacı ile hazırlanmıştır. Kanun tasarısının amacı, başta evcil hayvanlar olmak üzere tüm hayvanların, insan ve doğa kaynaklı mağduriyetlerinin önlenmesini, canlarının ve sağlıklarının korunmasını sağlamaktır. Gerek veteriner hekimler ve yerel yönetimler gerekse sivil toplum örgütleri, sahipsiz hayvanlar başta olmak üzere tüm hayvanların refahını artırmak, hayvan haklarının korunması ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi noktasında müşterek olarak çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız