SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müşteri Velinimet de..'

A- A+ PAYLAŞ

Tüketici Hakları Derneği (THD) Malatya Şubesi düzenlenen törenle açıldı.

İzzetiye Mahallesi Derme Sokak'ta THD Malatya Şubesi'nin açılış töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, günümüzde en başta gelen haklardan birinin de tüketici hakları olduğuna dikkat çekti. Daşöz, "Aynı zamanda hepimiz de birer tüketiciyiz. Her insan doğası gereği bir yandan üretici, diğer yandan tüketicidir" dedi.

Tüketici Koruma Kanunu'nun çıktığını ancak, tek başına kanunun yeterli olmadığına parmak basan Vali Daşöz, "İnsanların bilinçli, duyarlı ve her şeyden önemlisi örgütlü olması önemlidir. Bizim kültürümüzde olan 'müşteri velinimettir' sözünün geçerliliği, ancak ona sağlanan hizmetin sağlıklı, sağlamlılık, standartlara uygun olmasının sağlanması ile vardır. Örgütlü olunca, üreticiler en büyük denetim mekanizması ile karşı karşıya olacaklar. Bu nedenle Tüketici Hakları Derneği'nin önemi burada daha da ortaya çıkıyor. Çok daha özenli hizmeti sunacaklardır" diye konuştu.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakan ise, Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi'ni okuyarak, 'Bütün vatandaşların, temel gereksinimlerin karşılanması hakkı, ekonomik çıkarların korunması hakkı, seçme hakkı, bilgilendirme hakkı, eğitilme hakkı, tazmin edilme hakkı, temsil edilme hakkı, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı olmak üzere 8 temel hakkı vardır" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz de, bir yönetici olarak programa geldiğini ancak aynı zamanda bir tüketici olduğunu belirterek, Tüketici Hakları Derneği'nin vatandaşları tükettikleri şeylerin standartlara uygun olmaması halinde en iyi şekilde koruyacaklarına inandığını dile getirdi.

Müberra Öğüt'ün Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanlığı'nı yaptığı belirtilirken, Tüketici Hakları Derneği Şubesi'nin açılmasıyla Malatya'da toplam 4 adet Tüketici Hakları Derneği olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız