SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müsteşarı Aradı..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akçadağ ilçesini ziyaret etti.

SAĞLAM BİNALAR İÇİN..
Çalık, depreme karşı dayanıksız olduğu için güçlendirme çalışmaları süren ilçedeki YİBO binasının yanı sıra Çok Programlı Lise pansiyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. YİBO'da binanın güçlendirilmesi için çalışma yapıldığını belirten Çalık, bunun dışında okula yeni bina kazandırılması için çaba gösterdiklerini, yine Çok Programlı Lise'ne de yeni bir pansiyon yapılması gerektiğini düşündüklerini, bu yeni binalarda, yatakhanelerde koğuş sisteminden oda sistemine geçilmesinin planlandığını bildirdi.

Çalık, daha önce öğrencilerin ve velilerin depreme dayanıksızlığı ile ilgili şikayetlerde bulunduğu YİBO binasının yanı sıra ÇPL ile ilgili konuda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek'i telefonla arayarak görüştü, sorunu aktardı. Civelek'in de Malatya'daki konulara ilişkin incelemelerde bulunmak üzere hafta içerisinde Malatya'ya geleceğini bildirdiği öğrenildi.

AKÇADAĞLI ÜRETİCİYE 22.8 MİLYON ÖDEME..
Çalık, ayrıca AKP iktidarı döneminde yapılan hizmetlerin saymakla bitirilemeyeceğini, sadece 2010 yılında dondan zarar gören Akçadağlı kayısı üreticilerine 22,8 trilyon ödeme yapıldığını söyledi. Kayısı fiyatlarının önceki yıllara göre iki katı fiyata satılmaya başlandığını ifade eden Çalık, kayısının 371 milyon dolar girdi sağladığını belirtti. Çalık, artık çiçek döneminde de kayısıların sigorta kapsamına alındığını söyleyerek, artık kayısı haricinde diğer meyvelerin de çiçek döneminde sigorta kapsamına alındığını bunun tarımda reform olduğunu ifade etti.

Akçadağ'a yapılması düşünülen devlet hastanesinin 2011 yılı yatırım programına alındığını söyleyen Milletvekili Çalık, yer tespiti yapıldıktan sonra modern bir hastanenin Akçadağ'a kazandırılacağını vurguladı.

Akçadağ'ın 15 yıldır kültür merkezi sıkıntısı yaşadığını da söyleyen Çalık, 840 milyar Akçadağ Kültür Merkezi'ne para ayrıldığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız