SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mutabakat Olmalıydı'

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya (fotoğrafta soldaki), "MHP'nin bazı milletvekilleri gibi, birçoğumuz 12 Eylül ihtilalinden bu sıkıntılara maruz kalmış kişileriz. Ama, bunu getirip de belli maddeleri cımbızla çekip, şu niye böyle değil, niye şöyle değil gibi değerlendirmeleri uygun görmüyoruz. Biz yeni Anayasa'nın topyekün mutabakatla geçilmesini arzu ediyorduk" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) parti yöneticileriyle birlikte ziyaret edip, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ile görüşen MHP MYK üyesi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, bir basın mensubunun "Yeni Anayasa paketinde olan ve 1980 ihtilalinde en fazla zarar gören MHP ve ülkücüleri ilgilendiren konulara neden destek vermediniz"sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Biz Malatya'ya ekonomik sorunları görüşmek ve kayısı üreticilerinin don hadisesi nedeniyle üreticilerin durumunu görmek için geldik. Ancak, sorunuza şöyle cevap vereyim. Yeni Anayasa paketinde ciddi şekilde karşı çıktığımız şeyler var. Bir bütün olarak aldığımızda, karşı çıktığımız maddeler, konular diğerlerinden oldukça fazla. Sadece bir madde konusunu cımbız gibi çekip kamuoyuna sunmayı doğrusu etik bulmuyorum. Doğru söylüyorsunuz, MHP'li ve ülkücüler 1980 ihtilalinde bu işin en büyük sıkıntılarından yaşayanlardandı. MHP bazı milletvekilleri gibi, birçoğumuz bu sıkıntılara maruz kalmış kişileriz. Ama, bunu getirip de belli maddeleri cımbızla çekip, şu niye böyle değil, niye şöyle değil gibi değerlendirmeleri uygun görmüyoruz. Biz yeni Anayasa'nın topyekün mutabakatla geçilmesini arzu ediyorduk."

"MECLİSİMİZ UKRAYNA MECLİSİ GİBİ OLMASIN"
MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ise, "Mecliste Anayasa paketi görüşülürken, milletvekillerinin birbirine davranışlarını hoş bulmuyoruz. Hiçbir parti ayırmadan, milletvekillerinin birbirine olan davranışlarını hoş bulmuyoruz. Yarın yine yüz yüze bakacaklar. Ferdi olarak birbirine yapılan hareketleri hoş karşılamıyoruz. Yasalar geçer geçmez, uygundur değildir tartışması bir yana. Kamuoyundaki görüntüsü hiç hoş değil. Parlamentoya yakışır şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm partiler için bu geçerlidir. Ukrayna örneğini gördük. Ukrayna meclisinde hoş görüntüler yaşanmadı. Bizlerin de bu durumlara düşmemesi gerekir. İnşallah aklı selim galip gelecektir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız