SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müteahhit Devre Dışı..'

A- A+ PAYLAŞ

2011 yılından itibaren ülke çapında uygulanmasına başlanılan Yapı Denetimi Kanununun uygulamasına açıklık getirme amacıyla Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından bir seminer düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve yüksek mühendis mimar Bülend Ceylan tarafından verilen seminere, İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi, Bayındırlık müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurum kuruluşları ile serbest çalışan teknik elemanlar ile müteahhitlerin yoğun ilgi gösterdiği seminere müteahhitlerle ilgili sorular ve mali konular damgasını vurdu.

Seminer öncesi bilgi veren mimarlar Odası şube başkanı Fevzi Çelebi; “2001 yılından beri 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu gereği, 19 pilot ilde uygulanan yasa, 2011 yılı itibariyle Türkiye’de bütün illerde uygulamaya konuldu. İlimizde de uygulanmaya başlanan ve beraberinde bilmezliklerinde getirdiği yapı denetimi yasasının daha iyi anlaşılması ve işlemesi ile birlikte, yapı denetimi firmalarının konumu, sağlıklı yapı stokunun oluşturulması gibi amacıyla bu semineri düzenledik” diye konuştu.

Yüksek mühendis mimar Ceylan’da sinevizyon eşliğinde verdiği sunumda; yapı denetim yasasının kapsadığı alanları, işleyişi ve süreci- yapı denetim firmalarının önemi, müteahhitlerin konumu gibi konularda bilgiler verdi.

“Yapı denetim firmaları ile müteahhit ilişkileri nasıl olacak” yönlü bir soruya Yük. Mim. Ceylan; “ Yapı denetim bürosu, arsa sahibi ile muhatap olacak. Müteahhit ile yapı firmasının bir araya gelmesi yasanın özüne aykırı. Bunu yapan yapı denetim bürosuna büyük cezai yaptırımlar ve belgesinin iptali var” diye yanıtladı.

Seminer karşılıklı soru ve yanıt bölümünden sonra verilen kokteyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız