SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müteahhit Kayıp!

A- A+ PAYLAŞ

2007 yılında ihale edilen ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından geçen yılın Eylül ayında yapılan açıklamalarda yüzde 85'inin tamamlandığı belirtilen 8 kilometrelik Akçadağ Levent- Tataruşağı güzergahı duble yol çalışmasını üstlenen müteahhit ortada yok. Müteahhidin olmadığını doğrulayan Karayolu Şube Müdürlüğü yetkilileri özetle "Maalesef doğru. Tüm aramalarımıza rağmen müteahhite ulaşamıyoruz, yani ortalarda yok. Hukuki süreç başlattık” derken, teknik yetkililer pek çok yerde benzer sorunların yaşandığını belirterek, ihale sistemini eleştiriyorlar.

Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Levent kavşağı ile Tataruşağı arasındaki 8 kilometrelik yol, 2007 yılında ihale edildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından geçen yılın Eylül ayında yapılan açıklamalarda, yüzde 85’inin tamamlandığı belirtilen yoldaki çalışmalar durdu. Çünkü duble yol çalışmasını üstlenen müteahhit firma ortadan kayboldu.

“MÜTEAHHİDE ULAŞAMIYORUZ”
8 kilometrelik bölümde çalışmaların yapılmadığını gören yöre vatandaşlarının soruşturması üzerine ortaya çıkan durumu Karayolları Şube Yetkilileri de doğruladılar. Karayolu yetkilileri, “Güzergâhın büyük bir kısmı bitmişti. Bu yıl bitirmeyi hedefliyorduk. Artık çok zor. Çünkü hukuki süreci başlattık, sürecin bir an önce bitmesini bekleyeceğiz ve kalan bölümün bir an önce bitmesi için tekrar ihale edeceğiz" dediler.

İHALE SİSTEMİNE ELEŞTİRİ
Teknikyetkililer ise "Yüzde 60-70 gibi çok yüksek oranlarda yapılan kırımlar neticesinde bu olayların yaşanması kaçınılmaz. Tüm Türkiye'de bu tür olaylar yaşanıyor. Mevcut ihale sistemi ile bunun önüne geçemezsiniz” diyerek, ihale sistemini eleştirdiler.

DARACIK YOLUN BİR TARAFI UÇURUM
Söz konusu yolun 8 kilometrelik yarım kalan bölümü şu anda büyük tehdit oluşturuyor. Özellikle Develi ile Tataruşağı arasındaki büyük uçurumların yanında bulunan ve yer yer tek şeride kadar inen yolun bu durumu sık sık kazaların yaşanmasına neden oluyor. Akçadağ’ın Bayramuşağı köyü sınırlarındaki Damlataş Mağarası da bu yol üzerinde bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız