SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Müteahhit Yolları' Sorunlu!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarına devam ederken, toplantıda köy yollarındaki çalışmaların performansının araştırılmasına karar verildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündem gereği, köylerde sivrisinek gibi haşere mücadelesinde kullanılmak üzere 14 ilaç makinası ile köylerdeki fosseptiklerin boşaltılması için bir adet vidanjör alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Arguvan ilçesi Doylum Köyü, Hekimhan İlçesi Çanakpınar ve Yeşilpıar köylerinin yerleşik alan tesbiti konusu ele alındı ve kabul edildi.

Bu arada, geçen yıl köylerde yapılan çalışmalarda İl Özel İdaresi ekiplerinin hep birlikte çalışma yaparak o yörenin yol sorunlarını giderme çalışması yapıldığı, bu yıl ekiplerin ayrı ayrı çalıştığından beklenen verimin alınmadığı şeklinde ifadeler kullanılıp, bu konu İl Genel Melisi Arge ve Meclis Kararları'nı İzleme Komisyonu'na havale edilip, köy yollarındaki çalışmaların performanslarının ölçülmesi şeklinde araştırılma yapılması kararı alındı.

Toplantıda ayrıca, müteahhit ve İl Özel İdaresi imkanları ile yapılan asfalt konusu da dile getirildi. Yeşilyurt ilçesine bağlı köylerde geçen yıl müteahhit tarafından yapılan asfaltın kısa sürede bozulması konusu meclis üyleleri tarafından dile getirilip, özellikle asfalt yapımının müteahhitlere değil de, İl Özel İdare imkanlarıyla yapılması istendi.

Bu arada, İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan, il genel meclisi üyelerine bilgi vererek, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle, Bakanlar Kurulu kararıyla dekar başına ödenecek 150 TL konusunda şunları söyledi: "Bu hakdan yararlanacakların listesi 15 Temmuz'a kadar askıda kalacak. 15-25 Temmuz tarihleri arasında itiraz süresi olacak. Temmuz ayı sonunda veya Ağustos ayı başında ise ödemeler başlayacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız