SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müteahhitle Yolları Ayıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

 

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Arguvan ilçesindeki Yoncalı Barajı'nın hizmete girmesi ile bölgedeki 190 bin dönüm arazinin sulamaya alınacağını, bunun da Malatya ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

DSİ 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Malatya'da bu yıl önemli sulama projelerinin bitirileceğini belirterek, "Çerkez Yazısı Sulama işini bitirdik. Derme Sulama Projesinde ise yüzde 10'luk bir bölüm kaldı. Bu yıl sonunda yaklaşık 15 bin hektarı sulamaya alacağız. Gökpınar Barajı'nda toplam 60 bin dönümlük arazinin sulanması amaçlanıyor. Boztepe Barajı yılı sonu itibariyle su tutmaya başlaşacağız. 11.11.2011 tarihinde yapılacak olan toplu açılışa, bu barajımızı da yetiştirmeye çalışacağız. Kapıkaya Barajı’nı da Temmuz ayı içinde işletmeye alacağız. Kapıkaya Barajı gövdesini ışıklandıracağız. Burada olta balıkçılığı ve su sporları ile ilgili çalışmalar yapacağız. Malatya için önemli bir dinlenme yeri olacak" dedi.

Yoncalı Barajı'nın hizmete girmesi ile Arguvan bölgesinde 190 bin dönümlük alanın sulamaya alınacağını ve bununda Malatya için çok önemli bir ekonomik durumu ifade ettiğini kaydeden Aksu, şu bilgileri verdi:

"Yoncalı Barajı'nı geçen yıl iz ödenek kapsamında çıkarttık. Ancak bu sefer müteahhit firmanın kendi özel sorunları çıktı. Hukuki süreci başlattık. Muhtemelen müteahhit firma ile yollarımızı ayıracağız. Normal şartlarda bu proje ile 120 bin dönem araziyi sulamayı amaçlıyorduk. Bu defa proje borulu yüzeysel alçak basınçlı ve yüksek basınçlı sulama sistemi olarak planlama raporu revize çalışmaları devam etmektedir. Proje sahanın yaklaşık 190 bin dönüm olması hedeflenmiştir. Malatya'da şuanda işletmede olan alan 60 bin hektar. Bu durum Malatya ekonomisi için önem arz ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız