SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müteahhitleri Sorumlu Tuttu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:23
Müteahhitleri Sorumlu Tuttu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz Defterdarlığın çatısının uçması sonucu meydana gelen maddi ve manevi hasarın sorumlusunun maliye binasının yapım sürecinde görevli olan müteahhitlerin olduğunu ileri sürdü.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’da etkili olan şiddetli rüzgar sonucu Malatya Defterdarlığı’nın çatısı uçmuş ve 6 kişi yaralanmıştı. Çevrede zarar gören esnafı ziyaret eden CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, doğal afetlerden önce önlem alınması gerektiğini ifade etti.

“AFETTEN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI”

Kiraz yaptığı açıklamada, “2 gün önce Malatya’da çok şiddetli bir rüzgar olmuştu. Rüzgarla birlikte maliyenin çatısının uçması sonucunda birçok vatandaşımız yaralandı. Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Onların durumunu da yakinen takip ediyoruz. Çatının uçması sonucunda ayrıca birçok esnaf da zarar görmüş, birçok araçta maddi hasara uğramış durumda. Türkiye’de maalesef her doğal afetten sonra ciddi problemlerle, sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu olay da onlardan biri. Maliye binası ise çok eski değil, 10-15 yıllık bir bina. Yenilenerek buraya taşındı. Bir resmi kurumun çatısının uçuyor olması, bunun ihaleye verilirken yapım sürecinde görevli olan müteahhitleri bu işte sorumluluk sahibidir. Dolayısıyla burada birileri ölebilirdi. Belki bir doğal afet ama biz bu doğal afete baştan önlem almayarak, işimizi ciddi yapmayarak, ihalelerimizi ciddi yapmayarak, birilerine peşkeş çekmek uğruna, rant uğruna insanlarımızın hayatını tehlikeye atıyoruz” şeklinde konuştu.

“ENKAZI SÖKEBİLİRSİNİZ AMA GÖTÜREMEZSİNİZ”

Olaydan sonra zarar gören esnaf ise maliye personelinin kendilerine karşı davranışlarından şikayetçi olduklarını dile getirerek, “Sizin gelmenizden 15 dakika önce maliyeden 2 görevli buraya gelerek, ‘uçan çatının enkazını sökebilirsiniz ama götüremezsiniz’ dediler. Ben neden götüreyim? Gelin enkazınızı kendiniz kaldırın. Ben yaşlı bir insanım. Bize gelip geçmiş olsun diyeceklerine, aman ha malımızı götürmeyin diyorlar. Bize gelip kolay gelsin, geçmiş olsun demeleri lazım. Ben iş yerimi açmanın derdindeyim” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız