SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müthiş Bir Başarı Örneği Gösteriyor"!.

0
Güncellendi - 2016-10-26 23:12:22
A- A+ PAYLAŞ

  • Çevre Bakanı Özhaseki ile Gümrük Bakanı Tüfenkci, Valiliği  Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiler..

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kentsel Su ve Atık Yönetimi Sempozyumu’na katılmak üzere Malatya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye ziyaretine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Valilik ziyareti..

Valilik binası önünde Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal tarafından karşılanan Bakan Özhaseki’ye Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler eşlik ederken Bakan Özhaseki ziyarette ilk olarak "Valilik Şeref Defterini" imzaladı.

Bakan Özhaseki’yi Malatya'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kendisine teşekkür eden Vali Toprak,”Büyükşehir belediyemizin, üniversitemizin ev sahipliğinde, Malatya’mız için önemli bir sempozyum gerçekleştiriliyor.

Aynı zamanda tüm Türkiye’ye de örnek olacak bir çalışma. Sayın Bakanımızın bu çalışmada bulunması, destek vermesi ilimiz adına da önemli bir gelişme. Burada Battalgazi’nin bu güzel memleketinde, kadim geçmişimizle birlikte, tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı hükümetimizden, bakanlıklarımızdan aldığımız desteklerle yürütmeye çalışıyoruz.

Bu anlamda hem siyasilerimiz, hem milletvekillerimiz, hem bakanımız, hem bakanlarımız hem de yerel yönetimler ve kamu kurumları arasındaki işbirliğini, hep birlikte büyük bir gayretle vatandaşa hizmet olarak sunmaya çalışıyoruz.

Sizlerin de görmüş olduğunuz üzere Malatya hakikaten gelişiyor, ama her şeyin odak noktasında huzur ve güven ortamının olması önemli bir güzellik diye düşünüyoruz. Burada tüm ilimizde ülkemize örnek olabilecek bir diyalog ve birliktelik var. Bunu da devam ettirme adına bu güzellikleri hep beraber yaşıyoruz.

Diğer taraftan Malatya’mızın ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanlardaki tüm gelişimiyle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Cazibe merkezi programında Malatya’nın da önemli bir il olarak seçilmesi, desteklenmesi, Malatya’nın üretiminin, istihdamının ve geleceğe tüm sektörleriyle iyi bir şekilde gitmesi insanlarımızın mutlu ve müreffeh olması adına önemli bir katkı sağladı ve sağlayacaktır.

Bu anlamda tüm milletvekillerimizle, bakanlarımızla, yerel yönetimlerle birlikte organize sanayi bölgelerinin ve diğer bölgelerin o teşviklerden, desteklerden yararlanması adına el birliğiyle gayretleri ortaya koyuyoruz.” dedi.

Malatya'nın gittikçe büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Malatya'nın yöneticileri arasındaki uyum üst düzeyde ve bütün illere örnek olarak gösterebileceğimiz bir ilimiz. Valimiz, Belediye Başkanımız ve milletvekillerimiz burada hizmetlerini yürütürken diğer taraftan da Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci Ankara'dan Malatya'yı en iyi şekilde temsil ediyor. Yerel yönetimlerin kendi içerisinde uyumlu olması bir şehrin kalkınmasının birinci esasıdır. Eğer bu sağlanamazsa o şehirde kalkınma biraz daha zorlaşıyor. Güzel işleri el birliğiyle yapmak başka bir şey, birbirine mani olarak iş yapmak daha doğrusu yaptırmamak başka bir şey" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nde..

Özhaseki, öğleden sonra Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bakan Özhaseki, Başkan Çakır’ın çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Ziyarete, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanısra Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın yanı sıra kalabalık bir heyet katıldı.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Özhaseki’yi Malatya ve Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, Malatya ile ilgili kısa bilgiler verdi. İmar alanında çalışmalara master planları üzerinde başladıklarını belirten Başkan Çakır, Ulaşım ve Turizm Master Planlarının yanı sıra 100 bin ölçekli imar planı ile 50 bin ölçekli çevre düzeni planlarının bitirildiğini söyledi.

Başkan Çakır, özetle; “Bunun yanında jeolojik etütleri de tamamladık. Şu an Tarım Master Planı ile Sağlık Master Planı üzerinde çalışma yapıyoruz.

Kentin altyapı çalışmalarını merkezle birlikte ilçelerimizde de başlattık. Büyükşehir statüsünün bize çok önemli katkıları oldu. İlimizin sağlıklı kentleşmesi, uzun vadeli ana planların oluşturulmasının yanı sıra Kentsel Dönüşüm Master Planı açısından da çok önemli. Sizlerin de takdiriyle, ilimizde bölgesel değil de ilin genel manada bir planını çıkarıp, ana plana uygun bir şekilde kentsel dönüşümü etap etap tamamlamak istiyoruz. Bu vesileyle kentin daha sağlıklı dönüşümünü de gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Çakır’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada, Başkan Çakır’ın Malatya için yaptığı bazı yatırımları gezerek incelediğini söyledi. Çalışmalarla ilgili olarak Başkan Çakır’dan övgüyle söz eden Özhaseki konuşmasında özetle; “Geldiğimiz andan itibaren Başkanımız yeni çalışmaları, Malatya hakkında düşündüklerini, Malatya’nın geleceğini durmadan anlatıyor. Bundan da keyif alıyoruz. Belediye başkanlarını ayakta tutan en büyük heyecan da bu. Şehrini sevmeleri, ona hizmet etmeleri. Bu anlamda Ahmet Başkan da müthiş bir başarı örneği gösteriyor. Dolayısıyla bize düşen de yardımcı olmak. Ben Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına Bakan Özhaseki’ye el dokuma halı, kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti.

Ziyaretin ardından Başkan Çakır tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ yatırımları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Bülten

valilik1

valilik2

valilik3

bakanbelediye2

bakanbelediye3

bakanbelediye4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ramazan (7 yıl önce)
    Çok merak ediyorum ne anlattılar size sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yüzde 70 kaçak su oranını duyup mu başarı dediniz ertesi günkü konuşmanızı da dinledik kaçak oranı ile tarihe adını yazdıran maski müdürünü mü tebrik ettiniz sayın bakanım sizi bir kaç kelime ile kandırmışlarsa inanmayın. belediye borç batağında hiç bir faaliyet bitmiyor projeler programlar hep yarım milletin gözünü doldurmak için iki üç tane görüntüden başka ne var. Malatya ya kalıcı eser olarak ne bırakmışlar çok merak ediyorum. Çevre şehircilik bakanısıznı malatya yeşil malatya olarak anılırken şuanda gidilecek parkımız yok. Nereye ne yapmışlarda siz tebrik ettiniz merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil (7 yıl önce)
    Bostanbaşı sakini olarak anayol ve kaldırım çalışmasını hiç doğru bulmuyorum. araç yolları gereksiz yere daraltılmış, yola normalin 2 katı kaldırım yapılmaktadır, özellikle köşe başları araçlar dönmesin ve ara sok. sanki kasıtlı araç girmesin diye geniş tutulmuş yuvarlak taşlar döşenmiş, orada oturanlar zaten araçlarını siteye park ediyor o taşların yapılmasının mantığı nedir? insanlar ev taşırken siteye girmek için kamyonlar nasıl dönecek, bisiklet yolu yapılıyor ama insanlar araç yolunu kullanmaya devam ediyor, burası Japonya değil Malatya plan ve projeleriniz toplumun ihtiyacına göre olmalı ve işin daha acısı yapılan ŞİKAYET ve ELEŞTİRİLER dikkate alınmamaktadır. Su kanalı yapıldı sanki içinde gemi gidecek, yapılan kanalın içinde neredeyse su yok! Çevre illere bir bakılırsa veya işini bilen kalifiye insanlarla çalışılırsa eminim daha iyi olacak, işin özeti gün aşırı trafikte araç çoğalmakta yapılan hizmet insanların ihtiyacını karşılamamaktadır. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz F. Kayahan’ın durumu ortada her yer taş olmuş kaldırım yerine yol kenarına iki ağaç dikin, tabiri caizse artık( Maymun Gözünü Açtı ) merak etmesin kimse
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan kara (7 yıl önce)
    Sayın bakanın gözünü boyadilar kandırdılar. Peki biz kandik mi? KANMADİK. Malatya = Fahri Kayahan hizmet oraya giderse belediye çalışıyor. Peki Çevre yolu altı yada üstü hizmet görmedi kandik mi? KANMADİK. Siyaseti millet namına değilde birileri için yapanlara diyorum biz kandik mi? KANMADİK. En son sözüm de şu: Allah kitap deyip suyu üfleyerek açıyorsunuz ya. Bizi kandirdiniz sayabilirsiniz. Peki ALLAHİ KANDİRABİLİR MİSİNİZ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Emrah Idaçlı (7 yıl önce)
    Aylarca kanalboyunu trafiğe kapattiniz. Çalışmayı bitirdikten sonra tekrar yolun ortasini eştiniz. Haci uğur polat 2 senedir 4 km lik Bostanbasi yol ve kanal çalışmasını bitiremedi. Ve çalışma durmuş durumda. Hiçbir çalışan yok. Tecde yolu ve fahri kayahanda her gün kaza oluyor. Umrunuzda değil. Ama kusura bakmayın aday kim olursa olsun herkes tayyip erdoğan için oyu size veriyor. Kendi Sahsiniza verilmiyor. Bu sefer insanlar farklı düşünüyor. Yazıktır , günahtır kendinizi kandırmayin. Lütfen işleri takip edin. Daha çok yazacak şey varda boşverin. Ama işiniz kötü kul hakkı yemeyin insanların derdini çözün. Her gün kaza ölüm bu işin öbür tarafı da var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın bakanım biz Malatyalılarla gözü gönlü tok insanlarız. Belediye ekibini size verelim iki dönem Kayseri için hizmet etsinler. Orasıda vatan toprağı Kayseri'nin geri kalmasını biz hiç hazmedemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bircans (7 yıl önce)
    "Müthiş bir başarı örneği gösteriyor" cümlesinin içini ne ile dolduruyorlar merak ediyorum. Şehre raylı sistem yapılıp toplu ulaşım sorunu mu çözüldü. Yeni yeni yollar açılıp trafik sorunu mu çözüldü. Kent hala 1935 yılında planlanan yolu ana arter olarak kullanıyor. Kentin tarihi ve kültürel dokusu mu korundu. Kernek, kanalboyu, tecde, tarihi evler vs. ortada. Malatya'ya müzeler, sanat eserleri mi kazandırıldı. Körler sağırlar birbirlerini ağırlamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Raylı sıstem yerıne yapılan , yan yoldan gıden, yavaş, önüne bır araç geldıgınde durup bekleyen, trafıgı yavaşlatan alt üst eden, raylı sısteme göre daha az yolcu taşıdığı halde ısrarla yapılan mılyonlarca avro ya malolmuş trambisikleti pardon trambus anlattınızmı başkana! Kendısi eskı kayserı beledıye başkanıdır bakın nedıyecek size:) sadece gülüyoruz size yazık!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44ad (7 yıl önce)
    Maaşlar nerde 55 gündür maaş almıyoruz hani kul hakkı yemiyordunuz
    0
    0
    Yanıtla