SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müthiş Bir Salon Olacak"

0
Güncellendi - 2016-04-21 01:05:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, şeker fabrikası alanının Malatya’nın spor anlamında kalbinin attığı bir merkez olacağını söyledi.

Fındıklı, Malatya’da spor tesisi adına önemli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Tecde ve İlyas Mahallesine iki salon yaptık. Tecde’deki salon yarım kalmıştı, onun inşaatına devam ediyoruz. İlyas Mahallesi’ndeki salonumuz açılmaya hazır” dedi.

Şeker Fabrikası alanında yapılacak olan spor salonunun ulusal ve uluslar arası her türlü müsabakanın yapılabileceği bir salon olacağını kaydeden Fındıklı, “TOKİ’ye vereceğimiz merkezdeki Atatürk Spor Salonu’nun çok daha büyüğünü ve işlevselini şeker fabrikası alanına yapacağız. Bunun projesi de çizildi. Çok işlevsel bir proje oldu. İçerisinde yavru bir salon daha var. Tribünlü salonun yanı sıra hemen yanında bir salon daha var. Bunun yanında 4 tane ayrı antrenman salonu bulunuyor. İhale listesinde 2 bin 500 görünse de 3 bin 500 seyirci kapasitesiyle müthiş bir salonuna kavuşacağız. Hem ulusal hem de uluslararası her türlü müsabaka yapılacak” diye konuştu.

Fındıklı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçireceği “Sporcu Fabrikası” projesinde Malatya’nın da olduğunu belirterek, “Sporcu fabrikaları kurulacak. Bu noktada 12 vilayet açıklandı ve bu proje de Malatya’da var. Yine ferdi sporların yapılacağı komplike bir yapı olacak. İçerisinde 6 tane spor salonu olacak şekilde; soyunma odaları, kafeterya, dinlenme salonlarıyla çok güzel bir sporcu fabrikası düşünüldü” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, şeker fabrikası alanında inşaatı devam eden gençlik merkezinin Malatya gençliği adına önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Şeker fabrikası alanında gençlik merkezi inşaatımız devam ediyor. Gençlik merkezinin içerisinde de bir spor salonu var. Bu salon, hem sinema hem tiyatro hem de basketbol ve voleybol sahası olmaya müsait. Bu salonu ağırlıklı sosyal faaliyetler için kullanacağız. Gençlik merkezi içerisinde çalışma etüt odaları, laboratuvarlar, resim laboratuvarı, resim, seramik el sanatları, ebru çalışmaları yapılacak. Derslikler var. Bunun dışında birde büyük kütüphanesi var. Gençlerin içinden çıkamayacakları, bol bol faaliyetlere katılacakları çok güzel bir mekan olacak. Önünde de iki tenis kortu ve iki tane de basketbol ile voleybol açık sahası var. Şeker Fabrikası alanı Malatya’nın spor adına kalbinin attığı çok önemli bir merkez olacak.”

Fındıklı, Arena stadında çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyerek, “Arena stadında çalışmalar devam ediyor. İnşaatta durma yoktur. Stadımız zamanında teslim edilecektir. Zaman olarak düşündüğümüz 2014-2015 sezonudur. Arzumuz stat bitene kadar Yeni Malatyasporumuzun PTT 1. Lige oradan da Süper Lige çıkmasıdır. İkisinin aynı döneme denk gelmesi hem Malatya kamuoyunu hem de bizleri sevindirecektir. Bu anlamda Yeni Malatyaspor’a başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız