SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müthiş Değişim Olmuş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:54:41
A- A+ PAYLAŞ
 
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK) iş birliğinde Malatya’da Dumansız Aileler Projesi Tanıtım Etkinliği’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Vali Doç. Dr. M. Ulvi Saran ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.
 
Malatya’da müthiş bir değişimin olduğunu ifade eden Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Malatya’da birçok projenin hayata geçirildiğini, kendilerinin de Malatya da bir proje başlattıklarını söyledi.
 
Tuncer, “Malatya’dan Dünya’ya bir güneş doğuyor. Bir insanlık katliamı olan sigaraya karşı Dumansız Aile Projesini Malatya’da başlatıyoruz. Bu proje kapsamında yaklaşık 700 gencimiz eğitildi. Sigaraya karşı bir nefer, bir kahraman olarak çalışacaklar ve onlar da başka gençleri eğitecekler. İnşallah günün birinde Malatya il girişinde, Malatya sigarasız bir şehirdir diye bir ilan göreceğiz ve bu bütün Dünya’ya örnek olacaktır. Çünkü sigara gerçekten bir insanlık katliamıdır. Bugüne kadar Birinci, İkinci dünya savaşları, Körfez savaşları, Balkan savaşları ve Vietnam savaşını da katarsanız burada ölen toplam insandan çok daha fazla insan sigaradan ölmektedir. Bunu mutlaka önlememiz gerekmektedir” şeklinde konuştu. 
 
Malatya’nın çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Vali Saran ise; “Sivil Toplum kuruluşları, Uluslararası Sağlık Örgütü, Üniversite, Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katılımıyla ve burada Belediye Başkanımızın da katkılarını alacağız. Malatya ölçeğinde sigarayı bırakmaya ve Dumansın Aile hedefine ulaşmak için bir çalışma başlattık. 
Malatya birçok konuda başarılı uygulamalara imza attı. Ağaçlandırmada, eğitimde, okuma kampanyalarında, kültür sanat etkinliklerinde Türkiye’ye model oluşturacak uygulamalara imza attı. Yeni başlayan bu projemizin bir sene sonra çok iyi sonuçlar vermesini ve Malatya’da sigara içenlerde radikal bir düşüş ve dikkate değer bir azalış bekliyoruz. Kampanyalar yerel otoritelerin, mahalli kuruluşların desteğiyle yürüyebilir. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır her yerde ve her alanda olduğu gibi bize gerekli desteği vereceğine inanıyorum” dedi.  
 
 
Projenin Malatya’da başlatılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, sigaranın son yıllarda zararlı ve birçok hastalığın sebebi olarak görüldüğünü söyledi.
 
Çakır, “İnsanlık için tehlike olarak görülen sigara, gençlerimizin ve toplumumuzun yeteri kadar bilinçli olmamasından dolayı tüketimi her geçen gün artmaktadır. Hocamızın da belirttiği gibi sigara, savaştan daha büyük bir felakettir.  Sigaranın ne kadar tehlikeli ve sakıncalı olduğu halkımıza anlatılmalı. Bu tür projelerin uygulanması sigaranın bırakılmasında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Malatya’nın pilot bölge olarak seçilmesi bizleri son derece mutlu etti. Projenin başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Malatya Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. 
 
Ziyarette, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer’e kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız