SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müthiş İddia !

A- A+ PAYLAŞ

The Sunday Times gazetesinin iddiasına göre İsrail’in savaş planında İran’ı vurmak için Türk hava sahasını kullanmak da var.

İsrail-ABD ve İran arasında son haftalarda her geçen gün alevlenen nükleer gerilim doruk noktasına ulaştı. The Sunday Times gazetesi, Pentagon’dan üst düzey bir kaynağa dayanarak verdiği haberde ABD Başkanı George Bush’un İran’ı vurmak için işaret bekleyen İsrail’e “sarı ışık” yaktığını yazdı. ABD’li yetkili bu gelişmeyi, “Başkan Bush, İsrail yönetimine tüm hazırlıklarınızı yapın ve tamamlayınca bana bildirin mesajını gönderdi” şeklinde tarif etti. Buna göre, İsrail yönetimine operasyon sırasında bölgedeki 32 Amerikan üssünden herhangi birini kullanamayacakları ve Amerikan güçlerinin askeri anlamda kendilerine yardım edemeyeceği de aktarıldı.

En zor operasyon

Times’a göre Pentagon’daki birçok generalin ve Bush yönetimindeki önemli isimlerin itirazlarına rağmen Bush görev süresi dolmadan, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini vurma planına onay vermeyi planlıyor. Ancak bu kağıt üzerinde durduğu kadar kolay görünmüyor. ABD’deki en şahin kanatta yer alan yetkililere göre bile, “İsrail, 60 yıllık tarihinin en zor operasyonuyla” karşı karşıya kalacak. Saldırının başarılı olabilmesi için operasyonun İran’ın nükleer programını en az 5 yıl geriye götürecek zararı vermesi gerekiyor. 3 büyükhedef İran’ın uranyumu gaza çevirdiği İsfahan nükleer tesisi, gazın sentifüjlerde uranyum zenginleştirmek için kullanıldığı Natanz nükleer tesisi ve plütonyum üretiminin yapıldığı Arak santrali olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız