SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlaka Eğitimin Temel Alınması Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2016-11-25 01:47:28
A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı beraberinde öğretmenleri temsilen Battalgazi Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Öğretmenleri Havva Zerrin Özkaya ve Adem Bulduk ile birlikte Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Baş Muallimliği kabul ettiği gün olması münasebetiyle ülkemizde her yıl Kasım ayının 24'ünde Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti.

Müdür Tatlı, bu günün öğretmenlerin sorunlarının, öğretmenlerin, öğretmenlik mesleğinin konuşulduğu bir gün olduğunu belirterek kendilerini kabullerinden dolayı tüm öğretmenler adına Vali Toprak’a teşekkür etti.

Vali Toprak’ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek” Bu önemli gündeki ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde görevler diliyorum.

Bugün dolayısı ile 24 Kasım’ın anlamlandırılmasına teşkil eden ülkemizin kurucusu, kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen unvanını alması dolayısı ile de ayrıca anlamlı bir gün.

Bugün öğretmenlerimizin dayanışması, ihtiyaç ve sorunlarının gözden geçirilmesi, var olan sorunlarının çözümü noktasında önemli gelişmeler ve görüşmeler yapılıyor.

Ülkemizin, vatandaşlarımızın, tüm çocuklarımızla birlikte her birimizin bizi yetiştiren, var eden, geleceğe hazırlayan, ülkemizin daha iyi bir noktaya gitmesi için elbirliği ile çalışan, vefakâr, dost ve her türlü fedakârlığı, katkıyı veren öğretmenlerimizi hatırlama günü, öğretmenlerimizi anma günü, bizi yetiştirenlere, bizi var edenlere karşıda minnettarlığımızın ortaya çıkarılması günü.

Bu duygular içerisinde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ülkemiz önemli bir ülke, tüm geçmiş kazanımlarımız ile birlikte, mevcut kazanımlarımız ile birlikte geleceğe dik, onurlu bir ülke olarak gitmek için mutlaka eğitimin temel olarak alınması gerekiyor. Bilimsel eğitim ile bilginin iyi bir şekilde aktarılması, kullanılması, işlenmesi ve genç dimağların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ülkemizin gelecekteki önemli hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında katkı sağlayacaktır.

Bu anlamda öğretmenlerimizin bu ulvi görevinin ülkemizin önemli hedeflerini gerçekleştirmedeki katkısı her türlü takdirin ve değerin üstündedir. Bu vesile ile bir taraftan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü diğer taraftan bu görevi yaparken şahadete eren tüm eğitim şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Emekli olan, hayatta olan, olmayan tüm öğretmenlerimize de katkılarından dolayı minnettarlığımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Görev yapan öğretmenlerimiz şüphesiz ki çok önemli bir noktada öğrencilerimizi eğitmeye, öğretmeye, hayatta tutunmaya, onların kişiliklerini, şahsiyetlerini oluşturmaya, maddi ve manevi değerlerimiz ile birlikte yoğrulma noktasında da katkılar sağlıyorlar. Çocuklarımızın ülkemizin tüm değerleri ile birlikte değerlenmesi ve geleceğe gitmesi için ailemizle ve onların temel değerleri birlikte öğretmenlerimizin de çocuklarımızı her türlü olumsuzluktan, sıkıntılardan uzak tutulabilmeleri adına önemli işlevleri olduğunu ifade etmek istiyorum.

Biz ülke olarak belli bir noktaya gidiyorsak, olumlu ve güzel işlerden bahsediyorsak mutlaka bunun temelinde öğretmenlerimiz vardır. Her türlü meşakkate rağmen çocuklarımızı, gençlerimizi iyi bir şekilde yöneten, yönlendiren, her türlü olumsuzluktan esirgeyen, koruyan, onları değerleri ile var ederek, şahsiyetli kılarak, kendilerine olan öz güvenlerini arttırarak, bilgi ve teknoloji ile donatarak iyi bir noktaya gelmesini sağlayan öğretmenlerimizdir.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR'DE..

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, başta Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan öğretmenler olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmen Gününü kutladığını bildirdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi bünyesindeki Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde eğitimci kökenli Büyükşehir Belediyesi idarecileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Lütfi Hangün’ün de hazır bulunduğu programda tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirten Mumcu, “Öğretmenliğin Peygamber Mesleği, yani İlim ve İrşad Mesleği olduğuna inanıyoruz. O açıdan bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimine de değinen Mumcu, şöyle konuştu:

“Türk Milletinin destansı demokrasi kahramanlığının yeni nesillere aktarılmasını tarihi bir vecibe olarak kabul ederiz. O açıdan öğretmenlerimizin bundan sonra da Ülkemizin içinde bulunduğu Ortadoğu, Avrupa Birliği ve yıllarca müttefikmiş gibi görünen süper güçlerin son tahlilde Anadolu ve Türkiye üzerindeki yaptıkları kalkışma ve darbe teşebbüslerine karşı öğrencilerimizi Milli Şuur ve Bayrak değerleriyle donatmaları gerektiğine inanıyoruz. Öğretmenler Gününü kutlarken diğer taraftan misyonumuz olması gerektiğine inandığımı belirtiyorum. Bütün öğretmenlerimize Rabbim sağlık, sıhhat, huzur ve mutluluk versin. Görevlerini ifa ederken onlara kolaylıklar diliyoruz.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim merkezleri olduğunu anımsatan Mumcu, “2300 çocuğumuza 8 merkezde rehberlik ve etüt imkanı sunuyoruz. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açtığımız sanat kurslarımızdaki Usta Öğreticilerimizle birlikte 100 civarında öğretmenimiz var. Onların, Malatya ile tüm Türkiye’deki öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Rabbim nice hayırlı görevler ve yıllar nasip etsin” diye konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ogretmenler1yemek1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız