SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mutlaka Taraf Olmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) tarafından Malatya'da düzenlenen toplantıda Anayasa Değişikliği Paketine destek istendi.

SDP ile Malatya'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği toplantı Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı toplantıya katılan çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu temsilcilerince Anayasa Değişlik Paketi için destek verilmesi çağrısı yapıldı.

"ARTIK HER KESİM BİR OLMALI"
Toplantıda konuşan Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, "Ülkemiz, halkına üstten bakan jakoben anlayışlardan, kendi insanını değersiz gören anlayışlardan yavaş yavaş sıyrılmaktadır. Halkını düşman gören jekoben bir zümrenin tahakkümü altında yıllardır bir biriyle uğraşan, bir biriyle hasım hale getirilen bu halk Allah'a şükürler olsun, artık bu oyunlara gelmeyecek bilince ulaşmıştır. Açılım, çoğunlukları da, azınlıkları da adil bir şekilde kapsamalıdır. Hayalimiz, Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Müslümanı, gayrimüslümanı, dindarı, laiği tüm halkın bir gün adalet, eşitlik ve özgürlük çatısı altında birleşip, konsensüsle yeni bir anayasa yapmasıdır" dedi.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay ise, "Gelin, parti, cemaat, meşreb farklılıklarımızı, taassuplarımızı bir kenara bırakarak, bir birimizi Allah için sevelim. Darbelere, hukuksuzluklara karşı gelip, özgürlüklere, inançlara yapılan baskılara karşıda tek vücut olalım, dimdik ayakta duralım" ifadelerini kaydetti.

"BAŞKALARININDA YARALARINI GÖRMELİYİZ"
Eğitimci-Yazar Fermen Salmış'ta yaptığı konuşmasında, "Her birimiz bir başkasının sorunuyla da empati kurarak, onun sorununa yakın durmadığımız sürece, sadece kendi sorunlarımızı dile getireceğimiz yaklaşımlar soluk kalacaktır. Darbe kültürü her birimizde bir takım travmalar yarattı. Biz bugüne kadar bu travmaların dilini konuştuk. Hepimiz kendi yaralarımızla uğraşırken, başkalarını da yaralarını görmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Başörtülü öğrenci Asena Sayın ise konuşmasında,"Din ve vicdan özgürlüğünün her zaman olduğu, köken ve etnik ayrımların hiç bir zaman olmadığı, kimsenin dininden, dilinden, ırkından, zihniyetinden ötürü kınanmadığı özgür, adil, adaletli güzel ülkem için caba sarf edeceğiz" diye konuştu.

"DEĞİŞİMİ İSTEYENLER BİR ARAYA GELMEDİĞİ İÇİN 28 YILDIR YÜRÜRLÜKTE"
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Murat İnanç'ta konuşmasında şunları söyledi, "Ne yazık ki, TBMM, 1924 yılından bu yana, sivil ve demokratik bir anayasa yapma güç ve imkanına sahip olamamıştır. Bugün 12 Eylül'ün Darbe Anayasası toplumsal desteğe sahip olduğu için değil, değiştirilmesini isteyenler bir araya gelmediği için 28 yıldır yürürlükteydi."

Adaleti Savunanlar Derneği Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk ise, anayasa değişikliğine destek verilmesi çağrısında bulundu.

"AF EDERSİNİZ, TARAFSIZ OLMA LÜKSÜMÜZ YOK"
Genç Siviller adına konuşan Nurcan Çalışkan'da, anayasa değişikliğine destek verilmesi çağrısında bulunarak, "Tarafsız olmak gibi bir şey yok. Af edersiniz, öyle bir lüksümüzde yok. Biz tarafsız olamayız. Mutlaka taraf olmalıyız. Bu olayda tarafsızlığımızı belli edeceğimiz bir durum yok. Kennedy'in şöyle bir sözü var, 'Cehennemin en sıcak yerleri, bir ahlaki krizler sırasında tarafsız kalanlara ayrılmıştır" ifadelerini kaydetti.

"DEĞİŞİKLİK ELBETTE AYKIRI OLACAK"
Emekli Başsavcı Av. Reşat Petek'te toplantıda yaptığı konuşmasında, "Bir kısım mevki ve makamlara gelmiş olanlar imtiyazlı değildir, kanun karşısında ayrıcalıkları yoktur. Eğer suç işlemişse, onlarda adli makalar önünde hesabını vermelidir. Anayasa değişikliği zaten anayasayı değiştirecek, elbette anayasaya aykırı olacak. O anayasadan memnunsanız, neden değişlik paketi hazırlayıp ta, meclisin önüne, milletin önüne sunuyorsunuz. Söyleyecekleri başka sözleri olmadığı için bu anayasaya aykırı diyorlar" dedi.

"ÜLKEDE ARTIK FARKLI BİR HAVA VAR"
Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu adına konuşan Arife Köse, "Bu ülkede artık farklı bir hava var. Bu ülkede artık bugüne kadar kimsenin efelenmeye cesaret edemediği kurumlara, kimsenin efelenmeye cesaret edemediği insanlara efelenen insanlar var. Sadece referandum yetmez, sadece bu anayasa değişikliği de yetmez, üstelik anayasanın tamamını değiştirmekte yetmez. Biz öyle bir Türkiye istiyoruz, biz öyle bir Türkiye için yola çıktık ki, bu ülkede bir daha kimse darbe yapmayı aklını ucundan bile geçirmemeli. Biz öyle bir anayasa istiyoruz ki, o anayasada darbe yapmak suç olmalı" ifadelerini kaydetti.

"BİRİLERİDE DURDURMAK İÇİN GEZİYOR"
Sivil Dayanışma Platformu adına konuşan Ayhan Ogan, "Türkiye'de sadece biz gezmiyoruz, bu sürede biz değişime destek vermek için geziyoruz, birileri de bu değişimi durdurmak için geziyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız