SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlaka Yargılanacaklar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya  Milletvekili Veli Ağbaba, “Konumu ne olursa olsun hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan insanlar bir gün mutlaka yargılanacaklardır” ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Kadın Kolları Olağan Kongresi Battalgazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yaşanan sorunlara değinerek “Diyarbakır’dan Şırnak’a kadar Türkiye’de bir iç göç yaşanıyor. Dış göçü biliyoruz, bunu yaşadık. Suriye’den 5 milyona yakın insan göç etti. Tarihimizde ilk kez maalesef Cumhurbaşkanının tek adamlık hayali uğruna bir büyük çaplı iç göç yaşanıyor. Yaklaşık 300 bine yakın insan göçmüş durumda, bir o kadar insanın da göç edeceği düşünülüyor. Ülkenin 2 milyon insanın yaşadığı yerlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş bulunuyor. Bir sıkıyönetim hali ülkenin her yanında var. Bir sıkıyönetim hali ki 12 Eylül döneminde yaşanmadı. 12 Eylül’de gazetelere sansür uygulanırdı. 12 Eylül darbesinden sonra gazetelere birkaç gün sansür uygulanır, kısa süreli yayın yaptırılmazdı. Şimdi gazetelere, basın kuruluşlarına el konuyor. Havuz haram medyası yoluyla yeni köşe yazarları, yeni medya organları üretiliyor. 12 Eylül darbesinde yaşamadığımız bir şeyi daha yaşadık; geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en önemli gazetelerinin birinin hem genel yayın yönetmeni hem de Ankara temsilcisi tutuklandı.” dedi.

“Şunu herkes bilsin ki; AKP milletvekillerinin de yüzüne Meclis’te haykırdım. Bu bölgede IŞİD cinayet işliyorsa, bu bölgede bu örgüt hakimse bunda en çok AKP’nin payı vardır. Bunu her yerde yüksek sesle söyleyeceğiz. Can Dündar ile Erdem Gül, IŞİD’e giden silahları haber yaptığı için tutuklandı. Onlar bu haberi savcı ve kriminal birimin raporundan yaptı. Türkiye’de bir tarafta doğru haber yaptığı için insanlar yargılanıyor. Gazeteciler cezaevine atılıyor. 32 gazeteci cezaevinde. Reklam verilmeyerek basın susturulmaya çalışılıyor. Öte yandan da siyasetin emrine verilen yargı yoluyla da susturulmaya çalışılıyor. Basın susturuluyorsa, yargı basına baskı yapıyorsa Türkiye’de kimse özgür değildir.” diyen  Ağbaba daha sonra şunları belirtti:

“Bugünün hiç akıllardan çıkarılmaması gereken bir önemi var. Hani iktidar partisi mensupları hep bugünü Cumhuriyet tarihindeki 80-90 yıl önceki olaylarla karşılaştırıyorlar ya, siz bırakın 80-90 yılı hatta Osmanlı ve Selçuklu tarihini, yaşanmış en büyük yolsuzluk ve hırsızlığın ortaya çıktığı gündür 17 Aralık. Pisliklerin, para kasalarının sıfırlandığı günün ikinci yıl dönümü bugün. 17 Aralık’ta birçoğunun tahmin ettiği ancak birçoğumuzun bilmediği yolsuzluk ortaya çıktı. Hırsızlığı sadece Türkiye değil dünya gördü. Hepimiz ‘utanırlar, bir kısmı istifa eder’ diye bekledik. Önce bakanlarla birlikte Ankara’da havaalanında büyük bir başarı göstermiş gibi birlikte halkı selamladılar. Ardından birkaç gün sonra bakanlar istifa etmek zorunda kaldılar. Bakanların fezlekeleri meclise, bu bakanların yüce divanda yargılanması AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Hırsızlığı, yolsuzluğu gördük, ayakkabı kutularına giren paraları gördük ama bununla birlikte yolsuzluğu ortaya çıkaran kolluk kuvvetlerinin hapse girdiğini gördük. Dünyanın her yerinde suçüstü yakalanan hırsız tutuklanır. Burada ilk kez hırsızları değil onları yakalayanların cezalandırıldığını gördük. Gazetecisinden savcısına polisine kadar bu konuda konuşan herkes tutuklandı. Konya’da 16 yaşındaki bir çocuğun ‘hırsız’ yazdığı için tutuklandığına tanık olduk.  Türkiye tarihinde ilk kez hırsızların suçlu olmadığı, onları yakalayanları suçlu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Birileri korkabilir, unutabilir, görmezden gelebilir ama biz 10 günlük bebeklerin açlıktan öldüğü bu günlerde bunlar unutulmayacaktır. Konumu ne olursa olsun hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan insanlar birgün mutlaka yargılanacaklardır. Bunlar insanlarımızın ekmeklerini, yemeklerini çaldılar. Bunun hesabını herkesin sormasını istiyorum”  

Bu arada, tek listeyle gidilen seçimde, Güllü Tuncer yeniden başkan seçilirken, CHP İl Kadın Kolları yönetimi şu isimlerden oluştu:

Nuran Dulkadiroğlu, Zübeyde Aslan, Ayten Temiz, Asiye Şahin, Altun Yalçınoğlu, Nursel Günay, Feride Deviren, Eyhan Doğan, Derya Çelebi, İnci Toplar, Nezahat Aydın, Fatma Atalay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız