SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mutlaka Zam Yapılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümetin yaşanan ekonomik kriz nedeniyle memura, asgari ücretliye ve emeklilere en az yüzde 20 oranında zam yapmasını istediklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Büro Sendikası Malatya Şubesi'nin düzenlediği eğitim seminerine katıldı. Öğertmenevi'nde gerçekleşen seminerin açılışında konuşan Yokuş, "Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip olan ABD'de bile devletin ekonomideki payı yüzde 32'lerde iken, Türkiye'de devletin ekonomideki payı yüzde 25'lere kadar düşmüştür. Yabancıların kontrolü altına alınmış bir ekonomi içinde elbette küresel kriz bizi de sıkıntıya sokmuştur. Türkiye yeni bir kaosa doğru gitmektedir" ifadelerini ileri sürdü.

Yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle memura ve emekliye mutlaka ek desteklerin verilmesini istediklerini söyleyen Yokuş, "Krizi en az zararla atlatmamız için, krizden en fazla zarar görecek olan kesimlerin mutlaka desteklenmesi lazım. Başta kamu çalışanları olmak üzere asgari ücretlinin, emeklinin maaşlarına asgari yüzde 20'den aşağı olmamak kaydıyla bir zam yapılmasını talep ediyoruz. Ancak, böyle bir zamla kış şartları atlatılabilir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız