SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Mutlu Aile’ Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:04
‘Mutlu Aile’ Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gerçekleştirilen ‘Mutlu Aile’ konferansı ilgi gördü. Malatya Belediyesi ve Hayat Vakfı işbirliğiyle Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa; Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Hayat Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nusret Akpolat ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Konferans öncesi Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından ‘Hayalimdeki Aile’ konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konferansta ilk olarak konuşan Hayat Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nusret Akpolat, düzenledikleri etkinliğin faydalı olmasını dileyerek, “Aile bireyin yetiştiği geliştiği ve kişilik kazandığı bir ortamdır. Aile bizim yapı taşımız bunun için bu yapı taşına çok önem veriyoruz. Bu etkinliğimizin faydalı olmasını ve toplumdaki aile kavramına, ailenin yaşatılmasına ve ayakta tutulmasına katkı vermesini temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise göreve geldikleri tarihten beri aile üzerine vurgu yapmaya çalıştıklarını belirterek, ”Bilindiği gibi günümüz modern hayatının bir takım dayatmaları söz konusu. Çağımız bilgi çağı maalesef bir takım değerlerimiz erozyona uğruyor. Farkında olmadan sahip olduğumuz kavramlar avuçlarımızın içinden akıp gidiyor. Özellikle bazı programlar çocuklarımızın ve gençlerimizin bilinçaltını hedef alıyor. Uyanık olmamız gerekir. Bu anlamda düzenlenen bu program çok çok önemli. Maalesef mahalle kültürü bitti, komşuluk ilişkileri zayıfladı modern hayatın bize dayattığı bunalımları aşabileceğimiz kendi kendimizi rehabilite edebileceğimiz bir mekan kaldı oda aile. O’na sahip çıkmamız gerek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından konferansa geçildi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Prof. Dr. Medaim Yanık, verdiği konferansta aile ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Prof. Dr. Yanık, sunum eşliğinde verdiği konferansta ana başlıklar halinde; ev işlerinde yaşanan uyuşmazlıklar, çocukların yetiştirilmesi, aile bütçesinin harcanması, aileler arasında ilişki kurulması, özel yaşamlar, boş vakitlerin geçirilmesi, konularında detaylı bilgiler verdi. Yanık, ayrıca aile içerisinde yaşanan sorunların çözümü ile ilgili de bilgiler aktardı.

Konferans sonunda katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Medaim Yanık’a program anısına kuru kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız