SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mutlu Ayrıldılar

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Hekimhanlılar Derneği, Rödermak Türk-Alman Dosluk Derneği ve Rödermak şehrindeki Oswald-von-Nell-Breunig-Schule (Lise dengi okul) organizesi ile düzenlenen program çerçevesinde toplam 14 kişilik heyetle Malatya'nın Hekimhan ilçesini ziyaret eden grup, Almanya'ya döndü.

Oswald-von-Nell-Breunig-Schule öğretmenlerinden Ali Ercan ve Erika Schilling, Avrupa Hekimhanlılar Derneği'nden Ali Ekber Kangallı ve Fehmi Erdem, Rödermak Türk- Alman Dostluk Derneği'nden Hatice Çavuş ve Peter Odermann, Rödermak Belediye Başkanı Roland Kern ile eşi Angelika Kern ve 7 Alman öğrenciden oluşan kafilenin 10 günlük Türkiye gezilerinin Kapodokya'da başlayıp Malatya Hekimhan'da sona erdiği ve heyetin mutlu olarak Almanya'ya döndüğü belirtildi.

Gezinin kaptanlığını yapan Avrupa Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan, "Amacımız, Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek, Rödermak ile Hekimhan arasında dostluk köprüsü oluşturmak ve bu iki kenti kardeş yapmak. Bu çalışmalarımız 3 yıl önce başladı. Bu amaç doğrultusunda okul, dernek ve sporcular arasında karşılıklı iletişim sağlamayı hedefledik. Geçen yıl 18 kişilik bir ekiple gelmiştik. Bu yıl 15 kişi ile Hekimhan ve Malatya'yı gezdik" dedi.

Alman ve Türk milletinin ortak yönlerinin olduğuna, birbirlerinin dostu olabilecek yapıda bulunduğuna dikkat çeken Ali Ercan, bu yılki geziye Rödermak Belediye Başkanı Roland Kern'in de katıldığını, Başkan'ın dostluk köprüsünü yerinde görmek istediğini belirtti. Ercan, şöyle devam etti:

"Rödermak, 28 bin nüfuslu bir kent. Burada bin kadar Türk yaşamakta. Bunlardan 300'ü Hekimhanlı. Bizler ülkemize ve yetiştiğimiz Hekimhan ilçesine vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Gençlerin farklı kültürleri tanıyıp daha evrensel düşünmelerini sağlayacağız. Bu etkinliklerin devamı gelecek. Şimdi işadamlarımızı Almanya'ya davet ediyoruz. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunup ülkemize yararlı olmak istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız