SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlu Bebekler Projesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:16:22
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Kaymakamlığı'nca hayata geçirilen ''Mutlu Bebekler Projesi'' çerçevesinde, 0-12 aylık bebeği olan 23 aileye, aile hekimleri ve hemşireler tarafından çocuk yetiştirme eğitimi veriliyor. 

Arguvan Kaymakamlığı'nca hazırlanan ''Mutlu Bebekler Projesi'', Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bütçesinden sağlanan ödenekle uygulamaya konuldu. 

Proje çerçevesinde, Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli aile hekimleri ve hemşireler, 0-12 aylık bebeği olan aileleri evinde ziyaret ederek, çocuk yetiştirme eğitimi veriyor. 

Sağlık ekipleri, bebeklerin ailelerine, içinde ıslak mendil, pişik kremi, şampuan, sabun, bebe yağı ve pudranın bulunduğu bebek seti ile çocuk bezi, bebek küveti ve filesi, banyo havlusu, ateş ölçer, tırnak makası, mama, pijama, tulum, yelek, bere, 3 çorap ve bebek battaniyesi gibi ürünleri de ücretsiz dağıtıyor. 

Kaymakam Zafer Oktay ve eşi Canan Oktay, ilk aile ziyaretinde sağlık ekiplerine eşlik etti. Kaymakam Oktay, yaptığı açıklamada, projeyle, sosyal dayanışmayı ve bütünleşmeyi sağlamayı, hoşgörü ve diyalog kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Projenin ilçe merkezindeki 4 mahalle, 46 köy ve 72 mezrada uygulandığını kaydeden Oktay, bu çerçevede 23 ailenin 0-12 ay arasındaki bebeklerine bebek bakım seti verildiğini, bebeklerin gerekli sağlık taramalarının da yapıldığını belirtti. 

Ailelere verilen eğitimlerin, bebeklerin sağlıklı ve uzun yaşamalarına katkı sağlayacağını vurgulayan Oktay, böylece yoksul ailelerin bebeklerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığını aktardı. 

Projenin ekonomik, sosyal ve kültürel uyum sorunlarının azaltılması amacıyla hazırlandığına işaret eden Zafer Oktay, eğitimlerin, ailelerle Kaymakamlığın iletişimini ve işbirliğini de güçlendireceğini belirtti. 

-Yeni doğan bebekler de projeye dahil edilecek- 

Proje hakkında bilgi veren Oktay, şunları kaydetti: 

''Aile ekonomisine ek bir külfet getirmeden 6 ay yetecek çocuk bakım malzemeleri projeyle temin edildi. Böylece ailelerin bebeklerinin sağlık ve hijyen kuralları içerisinde büyümesi sağlanacak. Projemiz eğitim amaçlı. Aile eğitimleri İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sürekli hale getirilecek.'' 

Oktay, 2 yıl sürecek proje kapsamında, ailelere biten bebek malzemelerinin 6 ayda bir verileceğini, bu süreçte yeni doğan bebeklerin de projeye dahil edileceğini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız