SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlu Bir Yuva İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:07:30
A- A+ PAYLAŞ

 Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit (fotoğrafta sağdaki), “Evlilikte; sevgi, saygı, sabır ve sadakat kavramlarına dikkat edilmelidir” dedi.

Malatya Valiliği koordinasyonunda, Müftülük, Eğitimciler Derneği (MEDER) ve Sağlıkçılar Derneği (SADER) ile birlikte yürütülen SODES Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, Belediye Konferans Salonu’nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit ’in verdiği ‘Toplumun Huzuru Aile’ konulu konferans ilgi gördü.

Programa; Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abdullah Abid Öztoprak, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kale İlçe Müftüsü Emin Yılmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Proje Koordinatörü ve İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş proje kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında, “Proje kapsamında sevgi, saygı, barış, hoşgörü, dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma gibi konularda 10 bin kişiye ulaşılması hedeflenirken, proje ile 27 bin kişiye ulaşılmıştır” dedi.

Dr. Yaşar Yiğit, ‘Toplumun Huzuru Aile’ konulu konferansına, evlilikte mutluluğun önemine vurgu yaparak başladı. Mutlu bir yuvaya sahip olmanın ve ömür boyu devam ettirebilmenin çok önemli olduğunu ifade eden Yiğit, “Bunu başarabilmek için evlilik öncesi, evlilik devam ederken ve yuva yıkılmaya yüz tutmaya başladığı zaman yapılacak şeyler vardır. Mükemmel insanı aramak yanlış olur. Eğer kişi dört dörtlük görünüyorsa onun eksiği evlilik sonrası ortaya çıkar ki bu daha tehlikelidir. Evlilikler geciktirilmemelidir, geciken evliliklerde mutluluğu bulmak zordur. Evlilik öncesinde ana-babanın görüşüne mutlaka başvurulmalıdır” diye konuştu.

Evlilik sırasında ortaya çıkan problemlerin nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda bilgi veren Yiğit, “İşe haklardan değil, vazifelerden başlanmalıdır. Mutlu bir yuva için “Sen, Ben” kavramını ortadan kaldırmak gerekir. Aile mahremiyeti korunmalı, eşler birbirlerinin eksiklerini yakınlarına ve arkadaşlarına dahi duyurmamalıdır. Hayatın hiçbir safhasında ibadetsiz mutluluk olmaz. Secdesiz ve seccadesiz evler hane halkını sıkar. Sevgi, Saygı, Sabır ve Sadakat kavramlarına dikkat edilmelidir. Eşler birbirlerini ihmal etmemelidir. Eşler birbirini Allah’ın bir lütfu olarak görmelidir. Evler darken gönüller genişti, evler genişledi gönüller daraldı. Güzel beldenin ürünü güzel, çorak beldenin ürünü çorak ve soluk olur. Eşler birbirlerini ve büyüklerini yük olarak değil lütuf olarak görmelidirler” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit’e, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abir Öztoprak, tarafından plaket, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından da Malatya’nın sembolü kayısı takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız