SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlu İnsanlar Gördüm"

0
Güncellendi - 2017-11-16 20:53:42
A- A+ PAYLAŞ

. Malatya Uluslararası Film Festivalinde "Mavi Yaşmaklı" filmi ile Onur Ödülü kazanan  İranlı ünlü yönetmen Rakhshan Banietemad ve jüri üyesi İranlı Oyuncu Fatemeh Motamed Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ettiler.

Malatya'nın çok güzel bir il olduğunu belirten İranlı Yönetmen Rakhshan Banietemad, "Malatya'yı gezme fırsatı bulduk. Şire pazarına, bakırcılar çarşısına, müzeye gittik. Burası kültürel ortaklıklarımızın çok fazla birbirine benzediği bir yer. Film festivali organizasyonunda yer alan herkese teşekkür ediyorum.

Son zamanlarda büyük bir deprem faciası yaşadık.  Burada bulunduğumuz süreçte buradaki insanlarım bizim acımızı paylaşmaları ve taziyelerini iletmeleri bize ne kadar önem verdiklerini gösterdi. Bu da bizi çok duygulandırdı. Sinema kültürel ortamı uzun bir süre etkileyen ve derin izler bırakan bir sanat dalı. Ben Malatya film festivalinin devam etmesini diliyorum" dedi.

MOTAMED; BU ŞEHİRDE MUTLU İNSANLAR GÖRDÜM

İlk kez Malatya'ya geldiğini söyleyen İranlı Oyuncu Fatemeh Motamed ise Malatya’nın büyük bir şehir olduğunu belirterek; "Şehrin her noktasında film festivali tanıtan broşürler, afişler, tanıtımlar gördüm. Bu da sizin kültürel altyapıya ne kadar önem verdiğinizi gösteriyor. Kültür ve sanata önem veren şehirlerde olumsuz olayların az olduğunu görüyoruz. Caddelerde insanlara baktığımda gülen yüzler, bu şehirde mutlu insanlar gördüm. Ben sinemanın sebep olduğu tanışıklıkların barışa çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Sinema nedeniyle burada bulunmaktan çok mutluyum" dedi.

ÇAKIR; KONUKLAR FESTİVALİMİZE RENK KATTILAR

Yönetmen ve sinema sanatçılarını Malatya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da İran-Irak sınırında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Başkan Çakır, "Konuklarımız festivalimize renk kattılar. Malatya her anlamda gelişen bir il. Burada tarihi bir birikim var, dolayısıyla kültürel anlamda da gelişme göstermek zorundayız. Bu tür festival ve etkinliklerde ilimizde var olan kültürün tanıtılması  çok önemli. Kendimizin sosyal dokusunu oluşturmak adına bu tür etkinlikler yapıyoruz. Festivalimize katıldıkları için konuklarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız