SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mutlu ve Huzurlu Bir Hayat İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:38:34
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türkiye olarak inanıyoruz ki, hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Sizlerin olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeniz için, devlet ve millet olarak üstün bir gayret gösteriyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kıymetli Vatandaşlarım, Sevgili Çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyoruz. Bu milli günümüzde aziz vatandaşlarımı sevgiyle, muhabbetle selamlıyor, yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Büyük Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesiyle, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, milletin birlik ve bütünlük içinde hür ve müstakil yaşamasını öngören bir yönetim şekline ulaşılması amaçlanmıştır. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması, bu süreçte geleceğimizi şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan önemli bir dönüm noktası olmuştur. TBMM, Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün; milletimizin egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Amasya Tamimi’yle duyurulan "Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" kararı, başka bir ifadeyle milli egemenlik ve milli irade gibi esaslar, TBMM’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanağı olmuştur" dedi.

Milli iradeninin tecelligahı TBMM'nin, milleti ortak ideallerde buluşturduğunu belirten Gül, "Ülkenin içinden geçtiği olağanüstü dönemde, üstlendiği sorumluluğu mehabetine yakışır bir şekilde yerine getirmiştir. Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, büyük reformların millet iradesi doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayan TBMM, dünya parlamentoları arasında itibarlı bir konuma sahiptir. TBMM, bu yönüyle, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağıdır. Demokrasimizin mabedi, sorunların konuşulduğu ve çözüme kavuşturulduğu yegane çatıdır. Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen zaman diliminde Türkiye, hakikaten memnuniyet verici başarıları yakalamış, modern dünyayla bütünleşme, halkını evrensel değerlerle buluşturma ve refaha kavuşturma yolunda ciddi mesafe katetmiştir. Şüphesiz bu süreçte TBMM’nin, Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıma hedefi doğrultusunda, geleceğimizi aydınlatan kararlarının önemli rolü bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'nin, güçlü, istikrar içinde büyüyen ve gelişen bir ülke olduğuna dikkati çeken Gül, "Son yıllarda yaptığı köklü reformlarla ekonomik, toplumsal ve siyasal dönüşümleri başarıyla hayata geçiren; elde ettiği kazanımlarla gelecek vaat eden, dinamik bir ülkedir. Önümüzdeki temel öncelik, ülke olarak geldiğimiz seviyenin ve yakaladığımız gelişme ivmesinin daha da ileriye taşınmasıdır. Şimdiye kadarki kazanımlarımızın üstüne daha büyüklerini inşa etmek için, toplumumuzun refahı, huzuru ve mutluluğu için, reform sürecinin kararlı ve güçlü bir şekilde devam etmesi önem taşımaktadır. Bu reformlar, Türkiye’yi her bakımdan daha da yükseltecek, gelişmiş ülkeler arasında hakettiği seviyeye taşıyacaktır. Bu vesileyle, Türkiye’nin ufkunun açık olduğuna ve tüm sorunlarını aşarak, çok daha iyi noktaya geleceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Böyle bir Türkiye, yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımıza bırakacağımız en değerli armağan olacaktır" dedi.

"SİZLERİN GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN MİMARLARI OLACAĞINIZA İNANCIM TAMDIR"

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti: "Sevgili Çocuklar, Yüce Meclis’in açıldığı günün Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi, Atatürk'ün ve milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Hepinizin bunun idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyorum. Sizler ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. Türkiye çocuklarına bayram armağan eden bir ülke olarak dünyada müstesna yer edinmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Sizlerin olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeniz için, devlet ve millet olarak üstün bir gayret gösteriyoruz. Bu ülkede yapılan her şey sizler içindir. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. En ileri standartlara ulaşmış, modern, demokratik, müreffeh bir ülke haline gelebilmek için, eğitiminize özel bir önem veriyoruz. Türkiye’nin refah ve mutluluğunun buna bağlı olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu nedenle çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanızı; demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına ve başka fikirlere saygılı, değerlerine bağlı, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmenizi amaçlıyoruz. Türkiye’nin geleceği, sizin elinizde şekillenecektir. Çalışırsanız, kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizlerin güçlü Türkiye’nin mimarları olacağınıza inancım tamdır. Çocuklarımızı çok sevdiğimizi ve onlara güvendiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız