SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mutlu Yıllar

A- A+ PAYLAŞ

Bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla “merhaba” diyoruz.

 

İyisiyle, kötüsüyle eski yılı uğurlarken yeni yıla da büyük umutlar ve bu umutların sözde kalmayıp gerçeğe dönüşmesi beklentisiyle gireceğimize şüphe yok.

 

Yeni yıl dediğimiz şey biz insanların belirlediği bir tarih, bugünden yarına ne değişir ki, diye itiraz edenlerimiz olabilir.

 

Ama iyimser olmamak, başka bir deyişle kötümser olmak neye yarar?

 

İnsanı ayakta tutan, su-hava ve ekmek kadar umut da değil mi?

 

İyi ki varlar! Olmasalar ne yapardık?

 

Umutlarımız bize özgü. Kimsenin ona sahiplenmesi mümkün değil.

 

Bu yüzden yeni bir yıl, sıradan bir tarihin değil, ruhumuzda besleyip büyüttüğümüz umut çiçeklerinin açarak bizlere neşe ve mutluluk getireceğini düşlediğimiz güzel günlerin başlangıcı…

 

2009’u Uğurlarken BİZ…

 

Şu anda bilgisayarınızın ekranından okuduğunuz MalatyaHaber, 7. yılını geride bıraktı 8’e merhaba demek üzere…

 

Bu 7 yılda birçok şey denedik. Yapmaya çalıştık, bazen de yapmamak için çaba sarf ettik. Bunların hepsi inandığımız yayın ilkeleri doğrultusunda okurlarımıza faydalı olacak bir ‘Sanal Gazete’ hazırlamak içindi. Amiyane bir tabir belki ama ne yaptıysak ‘sizin için’ yaptık.

 

Elbette hatalarımız oldu ama “keşke yapmaz olaydık” dediğimiz icraatımız olmadı.

 

Malatya medyası için iyi bir yol açtık diye düşünüyoruz. Dört dörtlük bir gazetecilik yaptığımızı ileri sürmüyoruz. Ama olanaklarımız ölçüsünde en iyiyi yapmaya çalıştığımızı ileri sürebiliriz. Çünkü biz bu siteyi sadece gazetecilik yapmak için kurduk; aynı doğrultuda yolumuza devam ediyoruz.

 

Malatya’yı dünyaya taşımanın mutluluğunu hep yaşadık. Sitemiz başlarda özellikle gurbetteki Malatyalıların ilgi odağıydı. Sonra Malatya’daki hemşerilerimiz de teveccühlerini esirgemediler.

 

Çok istememize karşın hayata geçiremediğimiz bölümler, projelerimiz oldu. Yine de önemli olan başarabildiklerimizdir diye düşünüyoruz.

 

Yarım kalmışlık ve 2010…

 

Yeni yıla girerken 2009’a duyduğumuz öfke ve pişmanlıkları bir kenara bırakmak geleceğe sevgi ve umutla bakmak sanırız en doğrusu…

 

Dünyalık kaygı, endişe, öfke ve pişmanlıklar için geçmişte yaşadıklarımızı ve bunları yaşatanları yürekten affetmediğimiz ölçüde hayatımızda hep bir şeyler yarım kalacak; yaşamı doğru algılamamıza engel olacak. En önemlisi şu anda geçmişin muhasebesini yaparken öfkelerimizi pişmanlıklarımızı yenilerken içinde bulunduğumuz ân gereği şekilde değerlendirilemeyecek.

 

İnanıyoruz ki bizi geleceğe götürecek şey, geçmişin doğru ve dürüst bir muhasebesini yapabilmekten geçiyor.

 

Gelin 2009’un muhasebesini iyi yapın… 2010’a umutla bakmak için…

 

Şimdiden huzur ve sağlık dolu bir yıl geçirmeniz dileğiyle…

 

malatyahaber.com ailesi…

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız